Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

fitness
Mar 13, 2015

3 dôvody prečo vaše cvičenie nefunguje!

Intenzita je dôležitejšia ako dĺžka tréningu

commentsview
 


Máte pocit, že aj napriek tomu, že cvičíte každý deň, aj tak nedosahujete vytúžené výsledky? Prešla som si týmto obdobím, tak viem presne, aké je to frustrujúce. Prečítajte si 3 najčastejšie dôvody, prečo vaše cvičenie nefunguje.


Netrénujete dostatočne intenzívne

Necvičíte dostatočne intenzívne. Len preto, že cvičíme hodiny neznamená, že budeme mať výsledky. Intenzita výkonu je oveľa dôležitejšia ako celková doba cvičenia. Môžete stráviť hodinu na bežiacom páse, ale ak necvičíte na doraz, potom je to strata času. 30 minút cvičenia, po ktorom ste úplne zadýchaní, spotení a unavení je lepšie ako 60 až 90 minút cvičenia, kde sa sotva spotíte. Moja rada je, zameňte stabilné kardio cvičenie za vysoko intenzívny tréning. 

Cvičíte príliš veľa

Ak tvrdo trénujete, vaše telo potrebuje deň odpočinku na zotavenie. V deň odpočinku sa vaše telo zregeneruje a obnoví svaly. Ak trénujete príliš veľa, vaše telo nemá šancu na regeneráciu a tak všetko vaše cvičenie môže dokonca poškodiť vaše svaly / telo. Namiesto toho, aby ste boli silnejší a viac fit, budete sa cítiť slabší a unavení. Uistite sa, že máte deň odpočinku a obmieňajte tréningy. Napríklad nikdy necvičte tie isté partie tela po sebe alebo dajte si kardio tréning medzi silovými tréningami.

Nepostupujete

Ľudské telo je úžasné! Keď cvičíme, naše telo sa prispôsobí tomuto cvičeniu (tak sa stávame silnejšími a fit). To znamená, že keď budete nabudúce robiť ten istý tréning ako ste cvičili dnes, bude sa vám to zdať jednoduchšie. Ale ak nebudeme zvýšovať intenzitu cvičenia, naše telo nemá nič nové, čomu sa môže prispôsobovať, čo znamená, že sa nebude posúvať vpred. Zakaždým keď cvičíte, zaznamenajte si vaše výkony a nabudúce sa pokúste zlepšiť. Ak robíte silové tréningy, vyskúšajte a urobte 1 alebo 2 opakovaní navyše, alebo skúste zvýšiť hmotnosti. Ak robíte kardio cvičenia vyskúšajte to v rýchlejšom tempe.

Tieto sú 3 hlavné dôvody, prečo je možne, že nedosahujeme výsledky, ktoré chceme a očakávame z nášho tréningu. A ako vždy, ak máte s týmto nejaké skúsenosti alebo nejaké tipy/rady, podeľte sa s nami! 

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed