Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

fitness
Apr 11, 2016

5 domácich pomôcok na cvičenie

Nemáte možnosť ísť do fitka, žiadny problém

commentsview
 

Nie každý z nás môže chodiť do posilňovne. A ak ste ako ja, tak nie každý má rád chodiť do fitka. To však neznamená, že nemôžeme cvičiť. Existuje veľa vecí v domácnosti alebo okolo domu, ktoré je možné použiť pri tréningu. Mám tu pre vás niektoré z mojich obľúbených, ktoré pravidelne používam pri cvičení v záhrade. Verte, že vynaliezavosti sa medze nekladú.


Fľaša vody


Veľká fľaša s vodou je brilantná vec, ktorú môžeme použiť pri tréningu. To preto, lebo jej hmotnosť a veľkosť si môžeme prispôsobiť našim potrebám. Jediné, čo musíte mať na pamäti je, že 1 liter vody váži 1 kg! Menšie fľaše môžeme používať ako jednoručky. Alebo ak potrebujeme väčšiu hmotnosť, tak môžeme použiť dokonca vedro s vodou a to na sumo drepy, dokonca aj farmársku chôdzu. Skvelou pomôckou sú aj väčšie balenia aviváží.


Zemiaky


1 zemiak nemusí byť ťažký, ale už ste niekedy niesli väčšie vrece zemiakov? Len sa uistite, že vrecúško je silné a neroztrhne sa, keď s ním cvičíte! Ja používam vrece zemiakov na goblet drepy, sumo drepy so závažím, mostík (dvíhanie panvy) alebo ak nie je príliš ťažké, tak aj drepy a tlaky.


Vodný melón


Veľký melón môže vážiť aj 10 kg (hmotnosť si môžete skontrolovať v supermarkete). Ja používam vodný melón na drepy a tlaky, alebo ako závažie pri mostíku (dvíhanie panvy). Ak nemáme ešte melóny, tak aj tekvice sú skvelé. Vždy s tým pobavím celú rodinu a najlepšie na tom je to, že po docvičení si ten vodný melón môžeme zaslúžene vychutnať. 


Metla

V prvom rade je potrebné sa uistiť, že máme dobrú a silnú metlu (nie z umelej hmoty!), pretože nás musí udržať. Položte stoličky oproti sebe (operadlami ku sebe), na to si dajte metlu a môžete robiť zdvyhy (skvlý cvik na paže a chrubát). Je to skvelý spôsob ako si vybudovať silu na klasické zdvyhy.


Schody


Nepotrebujeme bežecký pás na cvičenie, úplne nám stačí schodisko. Dajte si 10 sérií šprintov hore schodmi a veľmi rýchlo to budete cítiť (dávajte si pozor počas prvých sérií, aby ste nezakopli). Ak nemáte doma schody, nájdite si malý kopec vo vašej blízkosti, šprinty do kopca sú naozaj výborné, verte mi.


Ak máte akékoľvek ďalšie pomôcky, ktoré používate doma pri cvičení, alebo akékoľvek iné tipy, podeľte sa o ne!


TAGS: fitness

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed