Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

fitness
Jul 26, 2017

5 dôvodov, prečo rýchle diety nefungujú

Nesúrte niečo, čo chcete, aby vydržalo celý život

commentsview
 

V dnešnej dobe existuje mnoho ponúkaných rýchlych diét alebo rôzne výzvy, ktoré sľubujú skvelé výsledky v krátkom časovom období. Veľa ľudí sa do nich pustí, ale väčšinu času nefungujú a ak ano, tak dokonca môžu byť pre nás škodlivé. Dnešný článok vysvetľuje, prečo by sme sa takýmto rýchlym dietám mali vyhnúť

1. Výsledky nevydržia

Tieto diéty sú tie, ktoré vedú k jo-jo efektu. Takže môžete získať rýchle výsledky, ale akonáhle začnete opäť normálne jesť, veľmi rýchlo naberiete stratené kilá a možno ešte aj niečo navyše.

2. Nestrácate tuk

Áno, schudnete, ale žiaľ nie z tuku. Väčšinu hmotnosti, ktorú stratíte bude v skutočnosti hmotnosť vody. A tým že hladujete, tak budete strácať tiež aj na svalovej hmote. To pre nás nie je dobré, pretože z toho budete zoslabnutí a to zníži počet kalórií, ktoré za deň potrebujete, resp. to spomalí váš metabolizmus. 

3. Zdravotné problémy

Extrémne diéty pracujú tak, že vyhladujú telo na krátku dobu. To však znamená, že prídete o dôležité živiny, ktoré vaše telo potrebuje. V krátkej dobe si môžete všimnúť, že sa vám zhoršila pleť a kvalita, resp. vypadávanie vlasov a dlhodobejšie by ste si mohli všimnúť hormonálne a zažívacie problémy. 

4. Budete sa cítiť zle

Ak sa pustíte do takýchto diét, vaše telo nebude mať dostatok energie. Budete sa cítiť neustále unavení, náladoví a nebude sa môcť sústrediť. Budete mať dokonca problémy s dostatkom energie na cvičenie, čo vlastne znižuje šance na vysnívanú formu. 

5. Prejedanie sa

Extrémne diéty zvyčajne vedú  k tomu, že v určitom bode nás zlomia a začneme mať problémy so sebaovládaním a začneme sa prejedať. Je pravdepodobné, že počas vašich "výbuchov" prejedania sa zjete viac kalórií, než by ste možno mali prijať za celý deň, lebo nikto sa neprejedá zeleninou a ovocím.  

Rýchle diéty sú nezdravé a zvyčajne sa po nich ocitnete v horšom stave, než keď ste začali. Ak sa chcete dostať do formy, potom sa pozrite na zdravé a udržateľné, vyvážené diétne plány, resp. zdravý životný štýl, ktorý nerobí príliš veľa zmien príliš rýchlo.


TAGS: životný štýlvýživa

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed