Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

fitness
Feb 23, 2017

5 najefektívnejších cvičení s vlastnou váhou

Cvičte efektívne

commentsview
 

Mnoho ľudí chce začať s cvičením, ale nevedia, kde začať. Cvičenie s vlastnou váhou sú skvelý spôsob ako začať s cvičením, keďže si vyžadujú minimum pomôcok a môžete ich cvičiť kdekoľvek (aj doma). Najideálnejšie sú cvičenia, ktoré precvičujú viac svalových skupín. Toto robí vaše cvičenie viac efektívne a tiež to znamená, že pálite viac kalórií počas cvičenia. Tu je 5 cvikov, ktoré sú skvelé pre začiatočníkov.

Mostík (dvíhanie panvy)

Existujú 2 dôvody, prečo odporúčam mostík (dvíhanie panvy). Po prvé, zadné svaly sú najväčšie svaly na našom tele a pri dvíhaní panvy tieto svaly skvele precvičujeme. Po druhé, veľa ľudí trávi celé dni sedením. Žiaľ to môže spôsobiť mnoho problémov s držaním tela a inými zdravotnými problémami a dvíhanie panvy je skvelý spôsob, ako bojovať s týmito problémami a vybudovať stabilitu jadra. Toto je dôležité pomôcť predísť bolestiam spodnej chrbtice.

Drepy

Drepy sú jeden z najefektívnejších cvičení, lebo precvičujú všetky svaly spodnej časti tela a tiež jadro. Drepovanie vám tiež pomôže získať silu, ohybnosť a flexibilitu. Toto pomôže predísť zraneniam a zlepší vaše držanie tela. Ako pri všetkých cvičeniach, kľúčom je správna technika. 

Beh na mieste s vysokými kolenami

Beh na mieste je skvelý spôsob ako zrýchliť tepovú frekvenciu a zhariať sa pred cvičením. Zapojte jadro a ruky ako pri šprintovaní počas tohoto cvičenia a urobíte z neho cvičenie celého tela. Toto cvičenie môžete zaradiť ako súčasť vášho tréningu tak, že zvýšite rýchlosť a intenzitu. 

Kliky

Mnoho ľudí si myslí, že kliky precvičujú iba hornú časť tela, lepšie povedané ruky, ale v skutočnosti, ak sa robí správne, tak precvičuje celé telo. Kľúčom je, aby sme počas cvičenia klikov zapojili všetky svaly (sústreďte sa na zapájanie jadra a zadných svalov). Uvedomujem si, že kliky nie sú jednoduché cvičenie, tak aby ste ich zvládli, na začiatok umiestnite ruky na vyvýšenú plochu, napríklad stoličku, stôl alebo dokonca stenu a robte ich týmto spôsobovm, až kým nebudete schopní urobiť klasický klik s rukami na zemi. 

Plank

Plank je ďalšie cvičenie, ktoré zapája svaly celého tela, keď sa robí správne. Ale je veľmi dôležité, aby sme zapájali jadro. Je to skvelý spôsob ako precvičovať naše brušné svaly bez toho, aby sme zaťažovali spodnú chrbitcu. Kľúčom je sústrediť sa na zapájanie všetkých svalov popri vykonávaní tohoto cviku, keďže toto vám pomôže udržať si správnu techniku.


TAGS: fitness

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed