Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

fitness
Jul 07, 2015

5 rád, ako urobiť Váš tréning viac efektívnejším

Využívajte svoj čas rozumne

commentsview
 

My všetci máme rušný život a jedna vec, ktorú mi stále hovoríte je, aké ťažké môže byť nájsť si čas na cvičenie. Takže ak ste si ten čas už našli, je dôležité vedieť ako ho čo najlepšie a najefektívnejšie využiť. Aby som Vám pomohla, napísala som 5 tipov, ako urobiť Vaše cvičenie efektívnejšie.

1. Majte plán

Nikto by nemal byť bez tréningového plánu. Plán vám umožní pracovať na dlhodobých cieloch. Takisto si nastavte aj krátkodobé ciele, už len pre meranie pokroku. To Vám tiež umožní ísť do fitka a presne vedieť, aké cvičenie máte robiť, takže nemusíte strácať čas.

2. Odstopujte si Vaše prestávky

Ak ľudia robia kruhový, alebo silový tréning je dôležité, aby si čas svojej prestávky medzi sériami odstopli pomocou stopiek alebo mobilu. Je veľmi jednoduché urobiť z 1 minútovej prestávky 4-5 minutovú prestávku. Tým sa znižuje účinnosť vášho tréningu a tiež to znamená, že budete tráviť vo fitku dlhší čas, ako je nutné.

3. Buďte flexibilní

Ak chodíte do fitka, tak potom asi viete, že niektoré stroje alebo činky sú pravidelne obsadené. Môžete strácať polovicu Vášho tréningu len čakaním, ale ak máte plán (pozrite tip 1) môžete sa presunúť na iné cvičenie až kým sa Váš stroj neuvoľní. Alebo sa poobzerajte a zistite, či tam je podobný stroj, ktorým môžete vykonávať ten istý alebo veľmi podobný cvik (napríklad môžete robiť tlaky jednoručkami namiesto bench press)

4. Vyberte si správne cviky

Musíte naozaj stráviť 40 minút na bežiacom páse alebo robiť tri rôzne cviky na biceps? Ak sa nepripravujete na konkrétny šport alebo súťaž, tak pravdepodobne nie. Skúste namiesto stabilného kardia robiť vysoko intenzívne intervalové tréningy. Zistíte, že ste mali ťažší tréning v oveľa kratšom čase. Tiež zamente izolované cviky (cviky, ktoré sa zameriavajú iba na jeden sval, ako napríklad tricepsové príťahovanie kladky a bicepsové zdvihy) za kombinované cviky (tie sa zameriavajú na viac svalových skupín, ako sú napríklad drepy, angličáky, zdvihy, kliky a mŕtve ťahy). Nielenže trénujete viac svalových skupín naraz (šetríte tým čas), ale ukázalo sa, že kombinované cviky sú oveľa účinnejšie na spaľovanie tukov.

5. Nenechajte sa rozptyľovať

Tento bod je najdôležitejší! Keď cvičíte, sústreďte sa na cvičenie. Snažte sa nerozptyľovať sa rozhovormi s kamarátmi, mobilom, alebo doháňaním strateného času so starými známymi, keď ste vo fitku. Veľmi rýchlo sa môže totiž stať, že 30 minút z vášho tréningu je preč. Dohodnite si stretnutie po tréningu, kde obaja potom môžete relaxovať.


TAGS: fitness

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed