Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

fitness
Oct 07, 2015

5 tipov pre účinnejšie cvičenie

cvičenie

commentsview
 

Ak zistíte, že nedosahujete dostatočné výsledky, ktoré by ste si želali, je možné, že nerobíte vaše cvičenie správne. Tu je päť tipov, ktoré vám pomôžu vylepšiť váš tréning

Majte plán

Nikdy nechoďte cvičiť bez toho, aby ste vedeli, čo budete robiť. Uistite sa, že viete, ktorú časť tela chcete precvičovať, koľko opakovaní a sérií, a akú obtiažnosť chcete použiť. Takisto si stanovte ciele, ktoré vám pomôžu zlepšiť výkon.

Zahrejte sa

Začnite každé cvičenie s dynamickým zahriatím celého tela. To vám pomôže zrýchliť krv v žilách a zahreje vaše svaly a kĺby. Dobrá rozcvička / zahriatie pomáha predchádzať zraneniam a zvyšuje výkon.

Robte zložitejšie cvičenia ako prvé

Pozrite sa na cvičenie, ktoré budete robiť. Uistite sa, že najprv budete robiť tie najkomplikovanejšie. To preto, lebo technika pre zložité cvičenia je najdôležitejšie a keď už nevládzete, vaša technika sa ešte zhorší. Napríklad angličáky sú zložitejšie než tricepsové dipy, pretože používajú viac svalov a vyžadujú viac techniky.

Netrénujte príliš dlho

Skúste udržiavať vaše tréningy maximálne 45-60 minút, ak ovšem netrénujete na nejaké konkrétne športy / udalosti. Po uplynutí tejto doby už naozaj nebudete efektívne cvičiť a budete len strácať čas.

Bavte sa

Uistite sa, že vás vaše cvičenie baví. Tým je oveľa jednoduchšie presvedčiť sám seba k výkonu, ak je to niečo, čo vás teší. Nájdite niečo, čo vás baví a držte sa toho!

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed