Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

životný štýl
Dec 09, 2015

Ako prežiť Vianoce zdravo časť 1

Šťastné a Veselé...

commentsview
 

Vianoce sú čas v roku, keď sme s rodinami a priateľmi, čas viečierkov a firemných akcií. My všetci vtedy jeme a pijeme viac než dosť. Ako ale môžeme prežiť Vianoce, aby neboli príliš nezdravé?! Tu je prvá časť môjej príručky na prežitie Vianoc. 

Zostante aktívni

Nemusíte chodiť do posilňovne každý deň v priebehu prázdnin, ale mali by ste skúsiť robiť nejakú činnosť. Ísť na prechádzku s priateľmi, navštíviť vianočný trh alebo skúste športovať, napríklad korčuľovanie. To znamená, že môžete stále tráviť čas s rodinou a priateľmi a zároveň zostať v pohybe a ibe nečinne nesedieť. 

Cvičte s vlastnou váhou

Ak si ale aj napriek tomu chcete skúsiť zacvičiť aj cez sviatky,  podom vyskúšajte rýchly tréning s vlastnou váhou HIIT (Vysoko intenzívny intervalový tréning) kruhový tréning.  Stačí vám na to 30 minút a môžete si zacvičiť vonku v parku, alebo ak je zlé počasie, tak aj doma v obývačke (vyskúšajte niektorý z mojich videí pre inšpiráciu, ktoré nájdete na mojej Facebookovej stránke)

Doprajte si dobrý spánok

Nedostatok potrebného spánku je hlavnou príčinou zvýšenia telesnej hmotnosti. Takže uistite sa, že to nebudete cez sviatky preháňať a pokúste sa dostať 8 hodín kvalitného spánku tak často, ako je to možné. Vypnutie všetky elektroniku hodinu predtým, než idete do postele, je to skvelý spôsob, ako zlepšiť kvalitu spánku.

Jedzte pred odchodom na párty/večierky

Viete, že sa chystáte na večierok vo večerných hodinách, tak ak vynecháte raňajky a obed potom sa nemusíte cítiť previnilo za všetky tie kalórie, ktoré zjete na večierku, že? Bohužiaľ nie! Čo sa v skutočnosti udeje je, že sa vyhladujete a potom zjete úplne všetko, čo zbadáte, i keď to nie je niečo, čo by ste bežne jedli, alebo dokonca, čo máte radi. Namiesto toho si dajte vaše bežné raňajky, ľahší obed a niečo malé pred párty a na večierku si doprajte v malých dávkach z jedál, ktoré máte radi.


TAGS: fitnessživotný štýlvýživa

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed