Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

životný štýl
Apr 06, 2015

Ako sa "zotaviť" z prejedania cez sviatky

Dajme sa znovu do formy

commentsview
 

Každý sa občas preje (ja som tiež mala veľkonočné koláče, klobásku, rezne a viac zemiakového šalátu, než by som si želala!), ale to neznamená, že všetka naša tvrdá práca je zbytočná. Dôležité je, aby sme nepodliehali panike. Aby som Vám trošku pomohla, tu je niekoľko tipov, ktoré vám pomôžu vrátiť sa do Vašej rutiny.

Odpustite si!

To je najdôležitejšia časť! Mnohí z nás sa na seba hneváme po tom, ako sme maškrtili. Čo ale môže spôsobiť, že sa budeme obávať sviatkov ako Vianoce a Veľká Noc, alebo udalostí ako sú narodeninové oslavy a svadby. Tieto výnimočné akcie / časy, by sme si mali užívať. Takže Vás nemusí nič mrzieť, nemáte čo ľutovať!

Nereagujte prehnane / nepanikárte!

Hlavným problémom je, že niektorí z nás sa po takýchto "prehreškoch" dajú na extrémne diéty alebo tréningové plány. Budú hladovať alebo pokúsia sa o 20 kilometrový beh, i keď pred tým nebehali. Extrémne diéty alebo cvičenia spôsobia iba to, že Vám dlhodobo môžu hroziť väčšie problémy, pretože by to mohlo spôsobiť ochorenie. To však neznamená, že by ste nemali robiť nič!

Hýbte sa!

Po veľkom jedle skúste ísť von na prechádzku. Vezmite svoje deti, psa, partnera alebo priateľa a choďte a užite si čerstvého vzduchu. Budete sa cítiť lepšie, sľubujem!

Pite vodu!

Pitná voda je rovnako dôležitá. To vám pomôže pri trávení a takisto môže pomôcť znížiť nadúvanie, ktoré môžete pociťovať po prejedaní. Čaj z čerstvej mäty alebo zázvoru sú tiež výborné. Avšak vyskúšajte a držte sa ďalej od alkoholu a ochutených sladkých nápojov!

Vráťte sa späť do zdravej rutiny!

Vráťte sa späť do vášej zdravej rutinny čo najskôr. Nevynechávajte raňajky na druhý deň, ak máte na pláne cvičiť, nevynechajte ho. Môžete sa stále cítiť trochu unavení z predchádzajúceho dňa, tak začnite pekne pomaly a nepresilujte sa. Ale tým, že sa hneď na druhý deň vrátite späť do Vašej normálnej bežnej zdravej stravovacej rutiny a cvičenia, budete sa cítiť oveľa lepšie!


TAGS: fitnessživotný štýl

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed