Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

životný štýl
Jul 31, 2015

Ako sa udržať fit na dovolenke

Dovolenku by ste si mali užívať

commentsview
 

Často počujem "teším sa na dovolenku, ale neteším sa na to, že nebudem môcť dodržiavať moju zdravú stravu", alebo "idem na dovolenku a tam zase priberiem". Nemusí to tak byť! Nemusíte sa pozerať na dovolenku ako na niečo, čo Vám zničí vašu doterajšiu drinu. Preto tu mám pre Vás niekoľko rád, ako zostať fit aj na dovolenke.

Riaďte sa jednoduchými stravovacími pravidlami

Skúšanie miestných špecialít a dopriať si nejakú tu maškrtu navyše je súčasťou dovolenky. Keď cestujeme a spoznávame nové krajiny, tak zbožňujem skúšať nové jedlá a hlavne miestne dezerty! Dôležité je pamätať si slová 'všetko s mierou'. Väčšinu času, resp. pri každom jedle dňa, sa snažím jesť nespracované jedlá (ako je čerstvé ovocie, zelenina, celozrnné výrobky, čerstvé mäso alebo ryby). To znamená, že keď chcem vyskúšať nejakú tú maškrtu, tak viem, že môžem (ale uistite sa, že nemáte maškrty ku každému jedlu!). Takisto sa uistite, že keď skúšate nové jedlo, dávajte si, ako sa hovorí 'z každého rožku trošku', resp. bežné porcie, nepotrebujete veľké porcie, aby ste si vychutnali miestne špeciality.

Skúste miestne trhy

Keď cestujeme, tak väčšinu času ideme na miestne trhy alebo skúšame jedlo ulice. Zistili sme, že je bežné, že práve na miestnych trhoch nájdete najčerstvejšie jedlo (zbožňujem čerstvé ovocie a zeleninu v horúcich krajinách) a obyčajne je to lacnejšie ako jesť v reštauráciách! Tiež je to skvelý spôsob, ako zistiť, ako miestni obyvatelia žijú.

Robte aktivity

Keď som na dovolenke, resp. keď cestujeme a spoznávame nové krajiny, posledné, čo chcem robiť, je každý deň trávit v posilňovni alebo cvičením! Namiesto toho robím športy a aktivity, ktoré ponúkajú dovolenkové destinácie. Ak som v blízkosti mora, snažím sa plávať, robiť windsurfing alebo potápanie. Na pláži hrávame volejbal alebo futbal (i keď nie moc dobre!), Keď sme na horách, chodíme na turistiku alebo lyžovanie. A keď sme v mestách, tak čo najviac chodíme a to všade, kde sa len dá. Chôdza je skvelé cvičenie a takisto to znamená, že uvidíte miesta, ktoré by ste možno nevideli z autobusu, električky alebo metra (je to tiež skvelý spôsob, ako sa stratiť a tým vidieť miesta, ktoré nie sú v cestovateľských príručkách).

Zabávajte sa 

Toto je vaša dovolenka a je dôležité, aby sa vám páčila. Odychovať, byť schopný odpočívať a baviť sa je dôležitou súčasťou zdravého životného štýlu.  Necestovali ste do novej krajiny, aby ste trávily dni vo fitku a aby ste jedli rovnaké jedlá, ktoré jete doma. Tým, že budete aktívni a užívať si jedlo s mierou, môžete mať skvelý čas a netrápiť sa tým, či ste sa udržiavali alebo neudržiavali fit. 


TAGS: fitness

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed