Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

životný štýl
Mar 02, 2017

Ako to nevzdať so zdravou stravou

Nikdy sa nevzdávajte

commentsview
 

Vždy keď začíname s novou dietou, alebo zdravou výživou, tak je to dosť náročné. Každý rok, hlavne po vianociach ľudia začnú s novým stravovacím plánom a po niekoľkých týždňoch to aj vzdajú. Avšak, nemusí to byť také ťažké a udržanie si zdravej stravy je naozaj možné. Tu je 7 skvelých spôsobov, ktoré vám pomôžu držať sa svojho nového stravovacieho plánu.

Nájdite si motiváciu

Ak naozaj chcete začať zdravo jedávať, potom popremýšľajte o svojich dôvodoch, prečo to robíte. Napíšte zoznam dôvodov, prečo chcete s týmto plánom začať a pozrite si ho kedykoľvek ste v pokušení to vzdať.

Nemajte "všetko alebo nič" prístup

Príliš veľa ľudí začalo zdravú výživu v domnení, že musia jesť zdravo na 100%, ináč to môžu vzdať.  Nie je realistické, keďže všetci máme rušné životy a veci, ktoré narúšajú naše plány sa bežne dejú. Kľúčom je, nevzdávať sa keď sa tak stane, ale dostať sa nazad k vašej zdravej strave, akonáhle to pôjde.

Odstráňte pokušenie

Ak máte doma nezdravé jedlá alebo maškrty, potom budete v pokušení ich jesť, vždy keď budete hladní alebo cítiť únavu. Viem to, lebo ja som asi tá najhoršia v takýchto situáciách. Takže ak odstránite, resp. nebudete doma držať žiadne pokušenie v podobe maškŕt, bude to pre vás o mnoho jednoduhšie odolať pokušeniu. A budete mať zo seba super pocit. Ak žijete s rodinou, ktorí chcú nezdravé maškrty a nezdravé jedlo, skúste ich uskladniť na mieste, kde vám nebudú na očiach a tým vás nebudú pokúšať. 


Majte poruke zdravé maškrty

Keď dostanete hlad, chceme jesť, čo máme v blízkosti a žiaľ vtedy nás netrápi, či je to zdravé alebo nie. Ak máte vždy vo vašom okolí zdravé maškrty, to znamená, že nebudete jesť balíček chipsov alebo čokoládovú tyčinku. Tiež to funguje, ak ste na cestách po celý deň. Ja sa vždy uistím, aby som mala pri sebe nejaké čerstvé ovocie, zeleninu alebo jogurt.

Sledujte svoj pokrok

Sledujte, ako sa vám darí. Existuje mnoho spôsobov, ako to môžete urobiť, ako je napríklad váženie sa, fotenie alebo meranie sa. Môžete si tiež viesť stravovací denník a zapíšte si jedlo, ktoré zjete. Toto všetko vám umožní vidieť, ako ste pokročili a dá vám to motiváciu

Robte to s kamrátkou / partnerom

Ak začínate novú diétu / zdravú výživu, potom to skúste s kamarátkou alebo priateľom. Je to lepšie, ako keď sa o to snažíte sami, lebo to znamená, že sa môžete motivovať a podporovať sa navzájom, ak náhodou s tým chcete skončiť. A dáva vám to extra motiváciu, lebo nechcete sklamať vášho "sparing" partnera.



TAGS: fitnessživotný štýl

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed