Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

fitness
Nov 15, 2017

Ako zostať aktívny v práci

Malé zmeny robia veľké rozdiely

commentsview
 
Mnoho ľudí pracuje v kanceláriách a trávi tam aspoň jednu tretinu svojho týždňa. Väčšinu tej doby je samozrejeme v sede. Žiaľ sedieť po dlhú dobu nie je dobré pre naše zdravie. Keďže počúvam z každej strany, ako čím ďalej tým viac trpíme bolesťami chrbtice a hlavne spodnej chrbtice, preto som napísala týchto pár rád, ktoré vám pomôžu zostať viac aktívny počas dňa

Udržiavať správne držanie tela

Ak sedíte najdôležitejšie je, aby ste sa ubezpečili, že máte dobré držanie tela. Sústreďte sa na udržanie rovného chrbátu, chodidlá na podlahe a uistite sa, že vaša hlava a krk nie sú predklone

Vstaňte každých 30 minút

Každých 30 minút vstaňte zo stoličky a prechádzajte sa po kancelárií alebo po chodbe, naplňte si fľašu vody, ktorú používate ako odmerku pre dodržiavanie vášho pitného režimu, alebo dokonca si skúste trošku ponaťahovať svaly. To pomáha udržiavať krv v obehu a tiež to zabráni stuhnutie a oslabeniu svalstva dlhodobím sedením. Keď toho mám viac a nechcem zanedbať pohyb počas sedenia za počítačom, tak si nastavím časovač, ktorý ma každých 30 minút upozorní, že by som sa mala postaviť a urobiť nejaký pohyb. 

Obedňajšia prechádzka

Použite vašu obedňajšiu obedňajšiu prestávku ako možnosť prijať trošku čerstvého vzduchu. Väčšina ľudí nebude mať čas na tréning počas obeda, ale skúste využiť aspoň 10 minút a ísť na prechádzku po čerstvom vzduchu. Zbehnite do obchodu, alebo si dajte len zopár kolečiek okolo budovy. 

Hovorte s ľuďmi osobne

Samozrejme, že to nemôžete robiť s každým, ale ak je niekto blízko vašej kancelárie, v tom prípade vstaňte a choďte s ním veci prediskutovať osobne a nie emailom alebo cez telefón. To vám dáva zámienku vstať od stola a ja osobne urpednostňujem osobný kontakt ako telefonický alebo emailový a takých nás je, verím, že viac. 

Vstaňte, keď telefonujete

Kedykoľvek telefonujete, vstaňte zatiaľ čo hovoríte. Ide o jednoduchý návyk a akonáhle tak urobíte niekoľko krát na začiatku, ani si neuvedomíte, ako rýchlo sa to stane zvykom. Ja vždy idem na prechádzku keď telefónujem. 

Choďte po schodoch

Kedykoľvek si môžete zvoliť tú aktívnu možnosť. Ak žijete v blízkosti vášho pracoviska, chodievajte do práce peší. Keď som žila v Londýne, tak cesta do práce mi trvala peší 40 minút a vždy som sa na moju prechádzku tešila. Alebo môžete ísť bicyklom. Chodievajte po schodoch namiesto používania výťahu. Ja chodím aj na 8. poschodie peší a uisťujem sa, že používam zadné svaly, pri chôdzi, aby som z toho vyťažila maximum. Alebo len taká maličkosť, že zaparkujte auto čo najďalej ku vchodu, aby ste aj túto možnosť využili na pohyb.

Využite každú príležitosť na pohyb

Ja napríklad aj pri umývaní zubov drepujem, alebo robím výpady. Vždy keď mám možnosť, tak po pri danej činnosti, ktorú práve vykonávam, sa snažím do toho zahrnúť nejaké cvičenie. Napríklad na jar, keď sme sadili v záhrade, tak som sadila takým štýlom, že som si vždy zobrala iba jedno semiačko a drepovala som, keď som ho dávala do zeme. Nakoniec som z toho mala skevlý tréning a viete, čo bolo na tom najlepšie, pridali sa ku mne aj ostatní.

Existuje mnoho spôsobov, ako vo svojom dni získať trochu viac pohybu, len to treba držať na pamäti a využiť každú možnú príležitosť. Moje obľúbené slová sú...malé zmeny robia veľké rozdiely.


TAGS: fitnessživotný štýl

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed