Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

výhody jedál
Nov 29, 2017

Bylinkové čaje

Zázraky starých mám

commentsview
 

Kedykoľvek som bola chorá, moja babka mi vždy uvarila bylinkový čaj. A musím povedať, že vždy mi to zabralo ako malý zázrak, lebo bylinkové čaje majú mnoho zdravotných výhod a tiež chutia podľa mňa skvelo a tiež sú výbornou alternatívou vody. Tu sú niektoré moje obľúbené bylinkové čaje a ich výhody

Zázvorový čaj

Čerstvý zázvor je fantastická prásada a nie len do čaju, ale aj na ochutenie jedál. Zázvor vám môže pomôcť ak trpíte nevoľnosťami (napríklad spôsobené cestovaním v aute) a tiež môže znížiť zápaly. To znamená, že môže pomôcť pri bolestiach kĺbov. Na výrobu zázvorového čaju potrebujete malý kúsok závoru, nastrúhajte a pridajte vriacu vodu. Môžete si ku tomu vyžmýkať trošku čerstvého citrónu.

Mätový čaj

Mätový čaj mám vždy po väčšom jedle alebo keď mám tráviace problémy. Je skvelý na podporu trávenia. Môžete skúsiť kupovaný mätový čaj, alebo si kúpiť / zasadiť čerstvú mätu, potom jednoducho otrhnúť pár lístkov, zalejte horúcou vodou a máte skvelý nápoj. Môžete tiež pridať zázvor alebo trochu citrónu, alebo oboje.

Harmančekový čaj

Ak mám stresujúci deň, dám si šálku harmančekového čaju. Pomáha mi ukľudniť sa a relaxovať. Tiež mi pomáha zaspať, takže rada si ho dám pár hodín pred tým, než idem spať. Je to moja malá záchrana.

Šípkový čaj

Šípky sú jedným z najlepších prírodných zdrojov vitamínu C! To znamená, že šípkový čaj pomáha podporiť imunitný systém a pomáha vášmu telu predísť mnohým ochoreniam prichádzajúcimi vekom ako napríklad rakovina alebo srdcové ochorenia. Môžete si urobiť šípkový čaj z čerstvých šípok, alebo si ich môžete najskôr usušiť a tým ich môžete skladovať počas celého roku.

Zelený čaj

Zelený čaj obsahuje mnoho antioxidantov. Pomáha predísť ochoreniam ako cukrovka, srdcové ochorenia, niektoré typy rakoviny a Alzhaimer. Ale nepite ho príliš neskoro, lebo obsahuje aj kofeín.

Existuje mnoho ďalších bylinkových čajov, ktoré majú skvelé zdravotné účinky. O tých si povieme na budúce. Uistite sa, že si ich doprajete počas chladných zimných dní.


TAGS: výhody jedálvýživa

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed