Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

výhody jedál
Mar 16, 2015

Cesnak

Nutrition

commentsview
 

Ak ste videli niektoré z mojich receptov, budete vedieť, že zbožňujem cesnak (keby som mohla, použila by som ho v každom recepte!) Vedeli ste, že cesnak je jednou z najzdravších potravín, rovnako ako jeden z najchutnejších? Najlepšie na ňom je, že obsahuje len asi 5 kalórií na strúčik. Takže tu sú niektoré dôvody, prečo by ste mali jedávať cesnak:

Cesnak má vysoký obsah Vitamínu C, B6 a mangánu!

Mangán je nevyhnutný pre zdravé kosti, mozgové funkcie a ďalších procesov. Vitamín B6 je potrebný na mnohé metabolické reakcie v tele a vitamín C je potrebný pre správnu funkciu imunitného systému.

Cesnak môže znižovať krvný tlak!

Štúdie ukazujú, že vysoké dávky cesnaku (asi 4 strúčiky denne), znížujú krvný tlak. To je dôležité, pretože vysoký krvný tlak je jednou z najčastejších príčin infarktov a mozgových príhod.

Cesnak znížuje hladinu cholesterolu!

Pravidelný príjem cesnaku je spojené so znížením cholesterolu, čo je výborné, pretože vysoké hladiny cholesterolu sú tiež silne spojená s ochorením srdca.

Cesnak obsahuje antioxidanty!

Ak ste čítali môj článok z minulého týždňa, viete aké dôležité sú antioxidanty. Bolo dokázané, že antioxidanty pomáhajú v boji proti starnutiu a súvisiacich chorôb, tak ako aj proti rakovine.

Cesnak pomáha vášmu imunitnému systému!

Už viete, že cesnak obsahuje vitamín C, ale štúdie ukázali, že môže bojovať proti nachladnutiu a chrípke! Štúdie preukázali, že ľudia, ktorí denne jedávajú cesnak, sú chorí o 60% kratšiu dobu než ľudia, ktorí cesnak nejedávajú!

Viem, že cesnak je dosť nespoločenké jedlo, ale to nevadí, lebo ak každé ráno zapijete vodou strúčik cesnaku (nerozkrajaný), máme problém vyriešený. A potom sa môžete vyšantiť pri varení večere a pridať toľko cesnaku, koľko vám chutí 

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed