Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

fitness
Jan 17, 2017

Chyby, ktoré robíme pri chudnutí a ani o nich nevieme

Chudnime efektívne

commentsview
 

Chudnutie môže byť ťažké a mnoho ľudí sa dostane do cyklu diéty, kde schudnú zopár kíl, vzdajú sa, znovu naberú stratené kilá a potom začnú s procesom odznova. Toto sa deje preto, lebo chudneme nesprávne a robíme chyby bez toho, aby sme si to uvedomili. To je dôvod, prečo som napísala 5 chýb, na ktoré som narazila, ktoré ľudia robia a ani si to neuvedomujú a ako sa s nimi vysporiadať. 

Čakáme na správny čas

Chcete začať novú diétu, ale stále to odkladáte, pretože chcete počkať na perfektný čas. Žiaľ, my všetci máme rušný život a je veľmi nepravdepodobné, že bude niekedy doba, keď nie sme zaneprázdnení prácou alebo deťmi alebo štúdiom. Ak chcete urobiť zmenu, začnite dnes!! Nemusíte robiť všetko naraz, ale skúste robiť jednu alebo dve malé zmeny každý týždeň; choďte na prechádzku počas obednajšej prestávky, pite viac vody, jedzte viac čerstvého ovocia a zeleniny. Začnite tým, že urobíte jednu malú zmenu dnes a uvidíte tie úžasné veci, ktoré môžete dosiahnuť!

Očakávame, že budeme perfektní

Mnoho ľudí si myslí, že ak začnú nový tréningový a stravovací plán, potom musia robiť všetko dokonale. Veria, že každé jedlo, každý deň musí byť zdravé a že musia urobiť všetky tréningy, ktoré boli na daný týždeň naprlánované. Problém je v tom, že ak niečo nevýjde podľa plánu; vymeškajú tréning, musia robiť v práci nadčasy, ochorejú, alebo sa stane, že zjedia 3 kúsky ich obľúbeného koláča, že potom zlyhali a že už to môžu vzdať. Je nereálne očakávať, že všetko bude vždy perfektné. Môžem vám zaručiť, že sa potknete a niečo nedodržíte. Takže ak sa stane, že sa pošmyknete, netrápte sa tým, poučte sa z toho a vráťte sa čo najskôr na správnu / plánovanú cestu.

Meníme príliš veľa príliš rýchlo

To je jedna z najväčších chýb, ktoré vidím, že ľudia robia a potom sa dostáva jo-jo efekt. Ľudia sa snažia robiť príliš veľa, príliš rýchlo a rýchlo sa stane, že je to pre ľudí príliš veľa naraz a to môže spôsobiť, že sa vzdajú a vrátia sa k starým návykom. Ako som už povedala, kľúčom k úspechu je, aby sme robili jednu alebo dve zmeny v jednu dobu a nie zmeniť všetko naraz. Potom tieto zmeny nebudú vyžadovať veľa úsilia a čoskoro sa z nich stanú zvyky a potom si už ani nebudete uvedomovať, že ich robíte!

Jeme nudné jedlá

To je ďalší dôvod, prečo sú mnohé diéty neudržateľné. Môžete zvládnuť 3 alebo 4 týždne "nudného" jedla, ktoré vám nespôsobuje radosť, ale nakoniec sa toho prejete a vzdáte to (koľkokrát môžete jesť kuracie prsia, hnedú ryža a varenú zeleninu?). Musíte sa pokúsiť nájsť zdravú stravu, ktorá je udržateľná a hlavne vás baví. Zdravá strava nemusí byť nudná a môže chutiť úžasne. Experimentujte s bylinkami a koreninami, vyskúšajte rôzne zeleniny a jedlá, kým nenájdete tie ktoré vám chutia najviac. Ak chcete nejaké nápady skvelo chutiacich zdravých jedál, pozrite si môj blog s receptami.

Nesnažíme sa zvládnuť základy ako prvé

Každý chce poznať tajné triky a skratky, ktoré pomáhajú chudnúť rýchlejšie. Žiaľ to núti ľudí ignorovať základy, zatiaľ čo práve tieto základné zmeny sú v skutočnosti zodpovedné za naväčšie zlepšenia životného štýlu. Tu je 5 príkladov jednoduchých základnýh zmien, ktoré môžete urobiť už dnes: 

  • Piť viac vody
  • Spať 7-9 hodín denne 
  • Jesť väčšinou čerstvé potraviny a nie spracované
  • Jesť viac čerstvého ovocia a zeleniny
  • Hýbať sa po dobu najmenej 20 minút každý deň


TAGS: fitnessživotný štýl

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed