Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

životný štýl
Apr 13, 2022

Čo vyžarujeme, to sa nám vracia

Tvorba reality

commentsview
 

Toto je niečo, čo som si veľmi dlho neuvedomovala, lepšie povedané, celkom som to nechápala. Prácou na sebe to ale neuveriteľne vnímam a až mi to bije do očí, keď sa s tým teraz stretnem. Toto je krása osobnostného rozvoja, lebo zrazu vidíte a chápete veci, o ktorých ste nemali vôbec ani páru. Zrazu začínate chápať pravidlá života. 


Čo mám na mysli tým, keď poviem tvorba reality? A ako to aplikujeme vo svojich životoch?


Určite ste už počuli, že naše myšlienky majú obrovskú silu. Ak nie, tak vám to teraz vysvetlím, ako to funguje. To, na čo myslíme, to sú akoby naše želania. To si priťahujeme do života. Život je totiť užasný, lebo nám plní naše želania. Ale mali by ste vedieť, že život nerozlišuje negatívne od pozitívneho, život len vníma naše myšlienky, našu vybráciu a on nám plní presne to, na čo myslíme. To čo mu pravidelne vyslielame. Preto sa všade hovorí, aby sme začali ovládať svoju myseľ a aby ona neovládala nás. Čiže, to na čo myslíme, to si začíname priťahovať do života. Inými slovami, to čo vyžarujeme, to sa nám vracia. Alebo to na čo myslíme, to sa nám vráti plnou paľbou. 


Dám vám teraz zopár príkladov, aby ste pochopili, o čom presne hovorím. Napríklad máte pocit, že vám sa v živote dejú iba zlé veci. Žijete podvedome v tomto presvedčení. Podvedome, ale častokrát aj vedome viete, že vy máte v živote smolu. Často na to myslíte, že Vy to máte v živote ťažké a čo sa deje v reále? Tie naše myšlienky (želania) sú vysielané a v zápätí vyslišané a začína sa to diať aj v realite. Až sa zrazu točíte v kruhu, že naozaj máte smolu a na konci toho celého si poviete “veď ja som to hovoril”. Túto vetu som už toľkokrát počula. 

Človek sa už vopred bojí nejakej situácie, tak myslí na to, ako sa to vyvinie v jeho neprospech, a ono sa to aj vyvinie v jeho neprospech.

Alebo dám vám ďalší príklad, keď vás ovládajú strachy, bojíte sa toho, že vás partner podvedie. Žiarlite, často sa zato možno aj hádate a často myslíte na to, že vás podvedie. Nuž sami si tvoríte túto realitu. A viete, čo sa udeje v reále? On vás naozaj aj podvedie. A na konci si povinete “ja som to vedela”. Poviem vám tajomstvo, nevedela, ale VYTVORILA.


Alebo ešte jeden príklad, môže sa to diať, či už v práci, alebo v bežnom živote, keď si človek hovorí, že nie je dosť dobrý. Keď si myslí, že kolegyňa je šikovnejšia, alebo že kamarátka je krajšia, alebo že proste na to nemáme (nech už je to čokoľvek). Toto sú tiež veľmi silné presvedčenia. A čo sa deje v našom živote? To čo vyžarujeme, to sa nám vracia. Tá kolegyňa je zrazu naozaj šikovnejšia, alebo kamarátka je krajšia, a my zrazu na to nemáme, reps. netrúfame si púšťať sa do niečoho, čo by sme chceli. 

Príklad z bežného života, môj priateľ sa bojí kliešťov a vždy keď ideme do prírody, tak sa bojí, aby nechytil kliešťa. Mňa toto nikdy ani nenapdane a to chodím do prírody každý deň. A viete, čo je zaujímavé, on toho kliešťa vždy niekde chytí, každé leto. Ja pre zmenu nikdy, naposledy som mala kliešťa, keď som bola dieťa. 


Dám vám ešte jeden príklad, mám mne blízkeho človeka, ktorý verí, že všade kam príde, tak mu druhí robia zle. Skutočne sa mu deje, že má tie podmienky zložité, kamkoľvek príde. Ale absolutne nie je otvorený možnosti, že si to tvorí sám. Stále na to myslí, stále sa ku tomu vracia, proste točí sa v tom svojom jednom kruhu. Nedávno vyslovil vetu “uvidíš, začnú mi robiť zle”, rozpráva teraz o tom, ako mu jeho nový kolektív bude robiť zle. On je takto nastavený, správa sa podľa toho a za chvíľu sa mu to začne diať aj v reále. Ťažko sa mi na to pozerá, ale pokiaľ on nie je otvorený inej možnosti / inej ceste, musím ho nechať, nech na to príde sám. Nie je mojou úlohou zachraňovať ho, on sa zachráni, keď bude na to pripravený.


A ako to viem s takou istotou? Už som hovorila veľakrát, že som si celý život tvorila svoju budúcnosť. To, čo som chcela, to som si vždy aj vytvorila. Ľudia sa ma častokrát pýtali “a čo urobíš, ak ti to nevýjde?” Moja odpoveď bola, že taká možnosť neexistuje. Vždy som mala len plán A, nikdy som nemala plán B. A to je tá tvorba reality. Nedávala som vôbec priestor neúspechu, iba úspechu. Nevpustila som ho absolútne do môjho života. A ten úspech vždy aj prišiel. Až potom, ako som “spadla”, tak som dala priestor na neúspech a on začal pomaly, ale isto prichádzať. Prišlo vyhoerenie a ja som začala o sebe silne pochybovať - že nemám na to, aby som robila prácu, ktorú robím, že nie som dostatočne zaujímavá. Určite si viete predstaviť, čo sa začalo diať v mojom živote, stávalo sa to realitou. Ja som sa akoby viac stiahla do seba, lebo som uverila, že nie som zaujímavá a tak aj moje príspevky neboli plnohodnotné až neexistujúce. Odmietala som pracovné ponuky, lebo som uverila, že na to nemám, až sa akoby na mňa “zabudlo”. Moje strachy a presvedčenia sa začali stávať mojou realitou. Potom samozrejme prichádzali myšlienky, že život je ťažký a krutý a že mi posiela samé zlé veci do života a ja som sa tým stále trápila. Neuveríte, ale aj to sa začalo diať. Život začal byť ťažký a musela som čeliť naozaj veľkým výzvam. Až som našťastie natrafila na osobnostný rozvoj, na Brandon Bays a jej seminár Intnzívna cesta, ktorý mi zmenil život. Začala som sa zbavovať mojich negatívnych presvedčení a mojich negatívnych myšlienok. Až som sa vrátila do môjho starého dobrého ja, keď vidím moju prítomnosť a budúcnosť iba v žiarivom svetle a ono sa to úžasne prenáša znovu aj do mojej reality. 


A tá tvorba reality sa dá perfektne vidieť aj v tomto prípade, keď sa ma durhí pýtali, že čo urobím, ak mi môj plán / moja predstava nevýjde. Už tieto otázky a pochybnosti sú tvorba niečoho negatívneho, niečoho, čo sa nám začne prenášať do reality. Akonáhle máte nejaký sen, nejaký plán a začnete si za tým ísť, ale máte v zálohe aj plán B (inými slovami pochybnosti), pre istotu, ak plán A nevýjde, tak si už vlastne vytvárate priestor na neúspech a tým sa vzdaľujete od svojho plánu A. A pochybnosťami si privolávate prekážky na svojej ceste za úspechom, čiže pochynosti sa ešte zväčšia a plán A sa nám zďaľuje. Prichádza na scénu teda plán B. Z čoho sú potom rôzne negatívne emócie a tým aj presvedčenie, že aj tak ma dobré veci v živote obchádzajú. Vidíte ako to krásne funguje?

Akonáhle dáme priestor pochybnostiam, a ak ich náhodou aj začneme rozvíjať v našej mysli, už sa nám náš sen rozpadáva, ako domček z karát. Aj tu vám dám príklad, chcete si rozbehnúť niečo vlastné, ale chýbajú vám financie, myslíte na to, že nemáte peniaze a trápite sa tým. Ako to zvládnete, ako to zaplatíte účty, z čoho budete žiť a takto dávate priestor tomu, že nemáte peniaze (želáte si to) a za nejakú chvíľu sa to aj začne diať. 

Ak máte nejaký sen, zaželajte si svoje želanie a poproste život o pomoc a pokračujte v tvorbe svojho sna. Dôverujte tomu, že tie peniaze prídu. Nespochybňujte to, držte sa pozitívnej emócie z dosiahnutia vašich snov a nedovoľte vašej mysli, aby vám vytvorila negatívne myšlienky a strachy. Nedovoľte jej, aby vás ovládala a možno až terorizovala. Skúste si to uvedomiť a zastaviť tieto negatívne myšlienky a nahraďte ich myšlienkami o vašom sne a aké to je, keď už to máte. Urobte si priestor na to pozitívne a ja vám sľubujem, že to pozitívne vám začne prichádzať. Je dôležité to ustáť a nedovoliť svojim strachom, aby nás paralizovali a odstavili od vašich snov. Keď už naskočíte na vlnu pozitivity, uvdiíte, ako krásne vas tá vlna bude viesť sama. Ak naskočíte na vlnu negativity, tak žiaľ, aj tá negatívna vlna vás bude viesť tým svojím smerom, tým ktorým nechcete isť.


Dám vám ďalší príklad z môjho života, ja som sa nikdy vo vzťahu nebála, že by ma partner podviedol, alebo opustil. Akosi som toto nikdy neriešila, nikdy som tomu nedávala priestor a nie som si vedomá toho, že by sa niečo také udialo. Toto nikdy nebol problém v mojich vzťahoch. Stalo sa mi ale, že som mala zlé obdobia a bála som sa toho, že ma partner opustí a že sa mu páčia iné ženy a zrazu som si všímala, že začal flirtovať s inými. Akonáhle som to znovu pustila, úplne to prestalo. Lebo som si to sama začala tvoriť vo svojej mysli, podľahla som strachom a mojim deštruktívnym myšlienkam, tak to čo som vyžarovala, to sa mi aj vracalo. Z týchto negatívnych presvedčení, negatívnych myšlienok vznikajú ale aj zdravotné problémy, takto je to všetko poprepájané.


Chápete už, ako tvorba našej reality funguje? Naše myšlienky, naše strachy, to čo sa nám honí hlavou, to ako je naprogramované naše podvedomie, to si priťahujeme do života. Preto je práca na sebe veľmi potrebaná. Niektorí to dokážu silou vôle, pretlačia tie myšlienky, tie strachy a prestúpia na durhú pozitívnu stranu, ale niektorí potrebujú pomoc zbaviť sa svojich negatívnych presvedčení, ktoré nás ovládajú. Ja som tiež potrebovala pomoc, tak sa netrápte, ak to nezvládnete sami.


Aby ste vedeli o akých negatívnych presvedčniach hovorím, tak to môžu byť napríklad: nie som dosť dobrá; nezaslúžim si (hojnosť, dobré veci v živote, dobrého partnera); som nezaujímavá; nikto ma nemá rád; druhí mi robia zle; druhí ma ohovárajú; nemôžem sa hnevať, lebo ma okolie nebude mať rado; nemôžem ukázať svoju citlivosť, lebo ma ľudia zneužijú; nemôžem byť sama sebou, lebo nikto by ma neprijal takú aká som; po smiechu býva plač; nemôžem sa veľmi tešiť, lebo príde facka od života; ja mám proste smolu; mne muži ubližujú a podvádzajú ma; som neschopná… a takto môžem pokračovať na ďalšie dlžikánske strany. Toto si častokrát nosíme v sebe bez toho, že by sme si to vôbec uvedomovali.


Takže, skúste so svojími myšlienkami pracovať vedome. Ak sa objaví nejaká negatívna myšlienka, zastavte ju. Nech už to je akýmkoľvek spôsobom, či už si pustíte vašu obľúbenú pesničku, na ktorú máte dobré spomienky a necháte sa unášať vlnou príjemných spomienok, alebo zavoláte kamarátke, ale nie že sa jej budete sťažovať na svoje myšlienky, ale porozprávate sa o niečom úplne inom, alebo si zacvičíte, alebo si dajte krátku meditáciu - skúste sa naladiť na svoj sen, na to, čo by ste chceli dosiahnuť a predstavujte si, ako hráte v tomto svojom sne hlavnú úlohu, predstavujte si, ako sa to už deje a skúste sa nacítiť na tú emóciu, ktorá s tým prichádza a takto sa viete zbaviť negatívnych myšlienok.
Toto je krok číslo jeden a je to ten najhlavnejší, potom to už začne ísť viacmenej samo. 


A podaktorí ste už možno skúšali pozitívne myslenie, ale sa vám stalo, že prišla nejaká prekážka a vy ste to vzdali, alebo ste začali zase pochybovať. Viete, čo sú tie prekážky? To sú ešte akoby dozvuky toho, čo ste doteraz tvorili. Je to ako s telom. Keď sa držíte, pravidelne cvičíte a zdravo jete, tak máte super postavu, potom skĺznete zo svojej zdravej cesty na niekoľko dní a jete kadečo a ani necvičíte. Nevidíte dôsledky hneď, vidíte to cca za týždeň až dva. Takisto to funguje aj naopak, že zrazu začnete cvičiť, ale výsledky sa začnú dostavovať až po niekoľkých týždňoch. Takto je to aj v tomto prípade. Naskočíte na vlak pozitívnej tvorby reality, ale ešte sa vám dokotúľajú tie negatívne tvorby z nedávnej minulosti. A môže to trvať aj niekoľko týždňov. 

A takisto je to aj skúška od života, lebo život sa chce presvedčiť, či to myslíme naozaj vážne. Preto je dôležité nezľaknúť sa a ustáť to. USTÁŤ TO. Prinesie to svoje ovocie, sľubujem.


Ak sa vám ale aj napriek všetkým snahám nedarí, existujú spôby alebo ľudia, ktorí by vám mohli pomôcť, kliknite na tento link a začnite svoju cestu zbavovania sa smoly v živote, alebo negatívnych myšlienok, fyzických ochorení, alebo nízkej sebahodnoty a neexistujúcej sebalásky, alebo tvorby nechcenej negatívnej reality.



TAGS: životný štýl

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed