Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

výhody jedál
Jul 15, 2015

Marhule a ich výhody

Výborné ovocie plné živín

commentsview
 

Máme tu marhuľovú sezónu a tak som sa samozrejme vytešovala v záhrade a pomáhala mojej babičke s oberačkou. Je to ďalšie skvelé ovocie, ktoré sa perfektne hodí do smoothies, ovocných šalátov alebo do ovsenej kaše na raňajky! Tu je 5 dôvodov, prečo sú marhule skvelé ovocie.

Sú dobrým zdrojom živín

Marhule sú dobrým zdrojom vitamínu A a C, draslíka a vlákniny. Všetky z nich sú dôležité živiny, ktoré naše telo potrebuje

Marhule pomáhajú tráveniu

V prvom bode som už spomenula, že marhule sú dobrým zdrojom vlákniny. Vláknina je veľmi dôležitá živina, ktorej mnoho ľudí nedostáva dostatok v ich strave (to preto, lebo vlákno je odstránené, ked prechádza množstvom spracovaní). Je potrebné pomôcť udržať náš tráviaci systém zdravý a aby riadne pracoval. Takže ak máte zažívacie problémy, ako je zápcha potom marhule môžu pomôcť.

Sú dobré pre náš zrak

Marhule obsahujú dve látky, o ktorých bolo dokázané, že pomáhajú udržiavať naše oči zdravé a funkčné. Jedná sa o vitamín A a beta karotén. Bolo preukázané, že s 2-3 porciami marhúľ denne, pomôže zabrániť vekom súvisiacu degeneráciu očí.

Sú dobré na chudnutie

Marhule sú skvelým ovocím na desiatu, ak sa snažíte schudnúť. To preto, lebo obsahujú veľké množstvo vlákniny, veľa vody a majú nízky obsah kalórií. Jedna marhuľa obsahuje len 17 kcal!

Sú dobré pre naše srdce

Draslík, vláknina a vitamín C (všetky sa nachádzajú v marhuliach), bolo preukázané, že toto všetko pomáha chrániť pred mnohými ochoreniami srdca. Najmä draslík. Bolo preukázané, že draslík pomáha znížiť krvný tlak.


TAGS: výhody jedál

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed