Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

fitness
Feb 25, 2015

Spaľujú brušáky tuk na bruchu?

Tuk

commentsview
 

Spaľujú brušáky tuk na bruchu?   

Mnohí veria, že na odbúravanie tukov v určitých partiách je potrebné, aby sme precvičovali práve tieto cielené časti tela. Príkladom sú brušáky, alebo iné cviky na brušné svaly na zníženie tuku na bruchu. Priemyselný svet bol postavený na tomto presvedčení. Dôkazom toho sú mnohé sľuby v podobe "prístrojov na brušné svaly", ktoré nám sľubujú ako sa zbaviť neželaného tuku, dokonca vytvoria tehličky, pretože sa sústredujú na "problémové oblasti".

Bohužiaľ to nie je pravda  Mnohé štúdie sa venovali tejto téme (naposledy v roku 2013) a všetky majú rovnaký výsledok. Keď sa pri cvičení odbúrava tuk, tak sa môže odbúravať z ktorejkoľvek časti tela, nie len z tej precvičovanej. Ak sa chcete zbaviť tuku v brušných partíach, budete musieť znížiť tuk na celom tele. Ďalším problémom sú izolované cvičenia (cvičenie, ktoré sa zameriavajú len na konkrétny sval), žiaľ nespaľujú veľa kalórií. To znamená, že vykonávanie stovky brušákov každý deň veľmi nezníži váš celkový telesný tuk.

Takže aká je odpoveď? Jedným z najlepších spôsobov, ako spaľovať tuk, je vysoko intenzívny intervalový tréning (príklady máte v mojich videách; presne preto ich cvičím, lebo mám to za 30min odcvičené a funguje to skvele) v kombinácii so správnym stravovacím plánom. Ďalšou možnosťou je tiež pridať silový tréning do svojho programu. Cviky na brucho (môžete ich tiež vidieť v mojich videách), sú výborné na posiľnenie jadra a tým predchádzame zraneniam. Žiaľ, jednoduchá cesta neexistuje. Je to kombinácia dobrej stravy a pravidelného cvičenie, ktoré vám zaručí výsledky, po ktorých túžite 

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed