Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

výhody jedál
Jul 22, 2015

Výhody uhoriek

Skvelé na chudnutie a plné vitamínov

commentsview
 

Stále hovorím o výhodách ovocia, ktoré je práve v sezóne. Dnes som si uvedomila, že je v sezóne zelenina, ktorá má skvelé výhody a ja som o nej ešte nehovorila! Uhorky! Jedávam ich každý deň, keďže ich pestujeme v záhrade, čomu sa veľmi teším, lebo ich zbožňujem. I keď technicky je to ovocie, ale všetci ich radíme medzi zeleninu. Takže dnešný článok sa budem venovať práve nim a všetkým ich výhodám.

Majú vysoký obsah živín

Uhorky sú veľkým zdrojom vitamínov a minerálov. Sú dobrým zdrojom vitamínu K (potrebné pre silné kosti) a draslíka (pomáhajú znižovať krvný tlak). Obsahujú aj vitamín A, B, C, meď a horčík!

Sú skvelé na chudnutie

Uhorky obsahujú 95% vody! To znamená, že majú veľmi nízky obsah kalórií (100g uhoriek obsahuje iba 16 kcal). To z nich robí super jedlo pre ľudí, ktorí sledujú svoju váhu, pretože Vás naplnia rýchlejšie a udržia Vás plnými, bez toho, aby ste museli prijať veľa kalórií.

Znížujú riziko chorôb

Uhorky obsahujú množstvo látok (tzv lignany), ktoré boli spojené so znížením rizika rakoviny a srdcových ochorení. Uhorky tiež obsahujú antioxidanty, ktoré pomáhajú znížiť zápaly / infekcie a chránia naše telo pred starnutím.

Hydratujú

Už som písala, že uhorky sú 95% vody. To znamená, že pomáhajú udržať nás udržať hydratovanými a sú skvelý spôsob, ako sa uistiť, že máme dostatok vody! Byť hydratovaným je jedna z najdôležitejších vecí pre naše zdravie a aby sme vyzerali a cítili sa čo najlepšie.

Dajú sa použiť na mnoho spôsobov

Uhorky sú skvelé do šalátov alebo sendvičov, ale existuje veľa iných spôsobov, ako ich použíť. Napríklad si môžete nakrájať polku väčšej alebo 1 malú uhorku a pridať ju do džbánu vody, pridá jej lahodnú chuť (a získate všetky výhody z uhoriekvo!). Uhorky sú tiež skvelé pre výrobu domácich pleťových masiek, pretože pomáhajú hydratovať suchú pokožku a obsahujú vitamín C! Najnovšie sa chystám z nich dokonca upiecť koláč. Ale o tom už niekedy inokedy.

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed