Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

životný štýl
Feb 21, 2022

Želania sa plnia

Tvorme si svoju budúcnosť

commentsview
 

Celý život snívam, žijem si svoj akoby imaginárny svet a tam som presne tým, kým chcem byť a taká aká chcem byť. A viete čo je zaujímavé?! Tie moje predstavy a želania sa mi začali prenášať aj do reálneho sveta. A takto som si pomaly ale isto plnila svoje sny. Všetko, alebo prevažná väčšina toho, čo som si želala, to sa mi aj splnilo. Niekedy dokonca ešte aj viac a niekedy to zase nebolo presne také, ako som si to vysnívala, ale podstata bola rovnaká. 

Dám vám zopár príkladov.
Ešte počas môjho života v Anglicku som snívala, že sa stanem riaditeľkou reštaurácie a hotela, v ktorom som pracovala (začinala som tam ako umývač riadov). Celý čas, čo som tam pracovala, bol môj cieľ jasný a ja som si to popri tej svojej práci aj stále predstavovala. A nielenže sa mi to podarilo, podarilo sa mi dokonca aj viac. Stala som sa regionálnym manažérom pre 20 pobočiek v Londýne.

Ďalším príkladom by asi bolo dobre povedať, že som vždy snívala o tom, ako ma ľudia budú vnímať a brať. Vždy som chcela byť stredobodom pozornosti a páčilo sa mi, že keď niekto vstúpi do miestnosti, tak všetky oči na neho. Takto som si seba predstavovala, že budem mať takú energiu a ono sa mi to naozaj aj začalo diať, keď som niekam prišla, tak zrazu všetky oči na mňa. Všade kam som prišla, tak si ma zapamätali. Niekedy mi hovorili, že som ako vánok veselosti a rodosti. Moja energia hovorila za mňa.

A ešte mi nedá nespomenúť moje svadobné želanie. Snívala som o svadobnej ceste buď do New Yorku, alebo do Rio de Janeiro. Aj som si to v tej dobe napísala na môj profil na facebook, ako moje želanie. A viete, čo sa stalo? Na svadobnú cestu sme išli cestovať 8 mesiacov po USA a Južnej Amerike. Začali sme v New Yorku a skončili v Rio de Janeiro. Takúto silu majú majú naše želania.


Toto je len zopár ukážok toho, čo sa mi v živote splnilo. Naše myšlienky, predstavy, naše denné snívanie, naše slová, naše skutky, to všetko má veľký vplyv na tvorbu našej budúcnosti. 

Preto sa aj hovorí, že myšlienky majú veľkú silu a netreba ich podceňovať. Lepšie povedané, skúsme si to uvedomiť, že naše myšlienky sú vlastne naše želania a takto by sme sa mohli vedome naučiť ovládať svoje myšlienky a vlastne aj tvorbu svojej reality. 


Ak sa niekto niečím trápi a stále na to myslí, čo myslíte, čo sa začne diať v jeho živote. Nuž, jeho myšlienky, jeho želania sa začnú plniť a trápenie sa stane denno-dennou náplňou. Aj toto som si vyskúšala na sebe. Po návrate z Anglicka prišlo vyhorenie a s tým aj ťažké obdobie. Moje myšlienky zrazu neboli svetlé a veselé, ale začali byť pochmúrne až tmavé, čiže veľmi negatívne. A aká myslíte, že bola moja realita? Pochmúrna. V tom období som nebola šťastná, trápila som sa rôznymi strachmi a ono to naozaj začalo tvoriť moju realitu. Prestávalo sa mi dariť pracovne a aj môj vzťah mal zrazu akoby dátum spotreby. A keď som si začala uvedomovať túto skutočnosť, začala som sa trápiť ešte viac a všetky tieto moje trápenia a moje želania sa začali realizovať. Žila som si svoj imaginárny svet, len teraz bol smutný, plný strachov a trápenia. Ale plnil sa mi. 

Preto stále hovorím, dávajte si pozor na to, čo si želáte, lebo želania sa plnia. Dokonca, keď niečo vyslovíme, alebo napíšeme, naberá to na hodnote. Preto zaobchádzajme opatrne týmito veľmi silnými nástrojmi. Pamätajte si len jednu vec - NAŠE MYŠLIENKY = NAŠE ŽELANIA. Takto sa tvorí budúcnosť, takto sa manifestuje.


Vždy, keď si niečo zaumienim, vždy keď mi pri niečom poskočí srdiečko a moja dušička mi zapiští, tak vložím do toho všetko, všetok svoj čas, všetkú svoju energiu, všetky svoje peniaze, lebo viem, že sa mi to splní. Predpokladám, že sa vám núka otázka, ale čo ak sa to nesplní. Túto otázku som v živote dostala už veľmi veľa krát. Ale u mňa proste takéto pochybnosti nikdy neexistovali. Nikdy som nemala plan B. Vždy som mala iba plán A. Zaželala som si svoje želanie a pustila sa do realizácie. Plne som dôverovala Bohu, životu, procesu (nazvite to ako chcete), že sa moje želanie splní. A vždy sa aj splnilo. Proste dôvera v proces. Nesmieme pochybovať. Keď začneme pochybovať, naše želanie sa nám zďaľuje. Lebo už myslíme na to, ako sa nám možno to želanie nesplní a už sa nám začína plniť aj toto želanie, čiže začína sa nám neplniť. Vidíte aké je to jednoduché, ale zároveň náročné?! Lebo človek si častokrát myslí, že vie lepšie a pozve si do tohoto procesu aj svoju myseľ, ktorá mu to začne logicky spochybňovať, potom prídu na návštevu strachy a už je po realizácií svojho sna, lebo rozum zasiahol. Preto si musíme začať zvedomovať svoje myšlienky. Akonáhle nám takáto nejaká negatívna myšlienka zbehne do hlavy, pohladkáme ju, poďakujeme sa jej a pošleme ju preč s tým, že to nie je naše, to sa nám len snaží niekto natlačiť do nášho sveta a my to predsa nemusíme prijať. Ako keď vám niekto ponúka koláč, ktorý vám nechutí, neponúknete sa a nespapáte ho. Poďakujete sa a necháte ho tak. Presne takto to robte aj s negatívnymi myšlienkami.


Malé pomôcky, ako si plniť želania. Najkôr si zaželajte to svoje želanie. Najnovšie som začala aj prosiť Boha o pomoc (ono to dokonca zrýchli proces), takže zaželajte si svoje želanie, poproste Boha o pomoc a vložte to do jeho rúk, všetkú tú dôveru. Uverte tomu. Môžete dať tomu ešte väčšiu váhu tým, že si to napíšete na papier a niekam vyložíte. A teraz sa navnímajte, aké to je, keď to už máte. Privítajte tú emóciu, ktorá s tým prichádza, tú radosť, to šťastie, až takú zamilovanosť a vy teraz žite s touto emóciou. Žite s tým, akoby ste to už mali. Takto som to robila ja celý život, mala som to stále v podvedomí. Keď som napríklad šoférovala v aute, tak som si pustila hlasnú hudbu a predstavovala som si ten svoj sen a úplne sa nacítila na tú emóciu a žila s tou emóciou potom stále. To mi dávalo pocit šťastia a radosti a moje želenie sa ku mne pomaly, ale isto kotúľali. Takto jednoducho to funguje. Ale samozrejme, že musíte na svojom sne aj pracovať, ono sa vám to zase nevytvorí samé. Ak chcete byť úspešným lekárom, tak samozrejme musíte študovať a naberať prax v danej sfére. Ale to ste určite pochopili. Vyskúšajte to, a keď sa vám splní jedno želanie, tak vás to naplní takou radosťou, že vás tento spôsob života začne veľmi baviť a popri tom budete mať stále dobrú náladu. Sľubujem. 


Treba ale spomenúť aj to, že niektoré želania sa plnia veľmi ťažko, alebo dokonca, keď sa splnia, nemáme z toho takú radosť, ako sme si predstavovali, alebo nás dokonca vydesia. Preto je dôležité želať si len to, na čo máme, to čo dokážeme ustáť. Dám vám príklad. Keď som začala s blogovaním a zdravým životným štýlom, tak mojím snom bolo robiť prednášky a workshopy. Ponuky na prednášky mi začali chodiť, ale keďže som mala svoje silné obmedzenia, odmietala som ich. No a ponuky pomaly prestali chodiť a ja som zrazu bola zničená z toho, že moje sny sa nesplnili a toľko som sa snažila. Skutočnosť bola ale taká, že Boh si svoju časť splnil, ale ja som to nedokázala ustáť. Ponuky na prednášky som neprijala preto, lebo som si nedôverovala. Bála som sa, že keď ma ľudia spoznajú, že budú sklamaní. Bála som sa, že nemám dostatok vedomostí a informácií na to, aby som ja mohla niekomu prednášať. A pritom stačilo porozprávať svoj príbeh. To viem teraz, ale vtedy ma to vydesilo. Preto si treba želať reálne želania. Nie ničo, čo je mimo našu ligu. Lebo je to pozvánka na furstráciu a neúspech a dokonca aj zdravotné problémy.


A teraz fakt, že niektoré želania idú veľmi ťažko, to už je zase úplne iná téma, o ktorej sa môžete dočítať tu. Ale v skratke vám to vysvetlím. Ak naše želania vychádzajú z nášho ega, tiež je to pozvánka na neúspech, je to slepá ulička. Ja som v minulosti potrebovala niekým byť, dokázať celému svetu, že aj ja môžem byť úspešná a to bol môj hnací motor. Moje ego potrebovalo byť úspešné, aby sa mohlo ukázať. A ako rozoznáte, či vaše želanie vychádza z ega? Jednoducho, ak je tam druhotný zámer, ako napríklad, chcete byť úspešnejší ako vaše kolegyňa / kamartka / rivalka a pociťujete pri tom neprajnosť a závisť, alebo chcete mať veľa peňazí, aby ste si mohli kúpiť dizajnérske kúsky a drahé auto a potom sa predviesť na sociálnych sieťach alebo pred kamarátmi. Alebo tak ako som to mala ja, že chcete dokázať ostatným, aký ste úspešní a vlastne vás váš úspech definuje, alebo tiež ak utekáte pred niečím, čo vás v prítomnom okamihu trápi, desí, proste útek z reality. Alebo ak si chcete svojím zámerom / úspechom niekho získať (niekoho si tým kúpiť). Nehovorím, že sa vám tie želania nesplnia. Splnia, ale nesplnia svoj zámer a môže sa stať, ako sa to stávalo v mojom pírpade, že pôjdu veľmi ťažko. Ja som silou mocou chcela dosiahnuť svoj cieľ, aj keď mi život jasne signalizoval, že to nie je správna cesta. Do cesty mi chodili rôzne prekážky a dokonca aj zdravotné problémy. Inými slovami, nebola to tá správna cesta pre mňa, ale moje ego to tak chcelo za každú cenu. Čiže moje želanie sa nakoniec síce splnilo, ale neprinieslo mi to radosť, akú som očakávala, ani slobudu a šťastie. Druhotné zámery sú zbytočné komplikácie v budúcnosti a veľmi pravdepodobne aj zdravotné problémy.



TAGS: životný štýl

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed