Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

životný štýl
Jan 30, 2023

Všetko je energia

Energia vytvára hmotu a tým realitu

commentsview
 

Viete prečo sa práca na sebe stala mojou vášňou? Lebo i keď to vie byť dosť nepohodlné a bolestivé, na druhej strane ma čaká pocit akoby zaľúbenosti, ale nie do inej osoby, ale do samotného pocitu, ktorý je mojou podstatou, do seba. Zrazu nepotrebujem vonkajšie okolnosti na to, aby som mala motýľov v bruchu. Ale to nie je všetko, moje vnímanie silnie, moja intuícia je hlasnejšia a otvárajú sa mi postupne nové a nové dvere. Som zrazu dosť citlivá na vibrácie a energie. 


Minulý rok ma život zavial do veľmi náročnej situácie. Prežívala som naozaj stresujúce chvíle, kopec strachov, smútku, ale hlavne, musela som sa pozerať, ako niekto, koho mám najradšej na svete, trpí a to je niekedy asi to najťažšie, čoho bývame občas svedkami. Nechápala som, prečo sa mi to deje. Veď na sebe pracujem, nikomu neubližujem, môj život by mal byť predsa jednoduhší a nie taký ťažký. Až teraz vidím, prečo sa mi to dialo. Vďaka tej ťažkej situácií som sa veľmi veľa naučila.

Cítila som, akoby ma nějaké temné sily ťahali, boli všade okolo mňa, cítila som ich prítomnosť, ich slizkosť, doslova ma objímali svojimi pazúrami. Bol to pre mňa veľmi desivý a zároveň úplne nový pocit. Nechápala som, čo to je, čo to má znamenať. Prečo zrazu cítim, akoby paralelný svet. Žila som môj každodenný život a popri tom mi bežal aj ten podvedomý, akoby sa dial v pozadí, nejaký podmaz. Je to ako keď niečo robíte a máte pustený televízor. Nevenujete tomu úplnú pozornosť, ale aj tak viete, čo sa v TV deje. Presne tak som vnímala ten paralelný svet, ktorý ma desil a ťahal do svojej náruče. Už som začínala mať pocit, že som sa úplne zbláznila, nevedela som, čo s týmito pocitmi robiť. Veľmi som sa toho bála, ale bola som si istá, že ak s tým niečo neurobím, ak sa tomu nepostavím, ublíži mi to. Našťastie som stretla človeka, ktorý mi prišiel do života v pravú chvíľu a veľmi mi pomohol, veľa mi vysvetlil a veľa ma naučil, ale hlavne naučil ma pracovať s týmito energiami.


Zistila som, že som mala na sebe veľa negatívnej energie, ktorá ma veľmi silne ovplyvňovala a doslova mi škodila. Nemohla som v noci spávať, keď som aj zaspala, v noci som sa budia s pocitmi úzkosti a strachu. Dni som trávila v strese, niekedy až paralyzovaná od strachu a začínalo sa to odzrkadľovať aj na mojich náladách a mojom zdraví. Dokonca to začalo ovplyvňovať aj moje psychické zdravie. Už som začínala mať pocit, že začínam trpieť paranoidnou schyzofréniou. Človek si občas sám sebe rád dáva nejaké diagnozy ;)


Konečne sa dostávam k podstate tohoto článku. 


Sila slova a sila myšlienky. 


Tá negatívna energia, ktorú cítim a o ktorej tu hovorím, je živá energia, inými slovami, je to energia, ktorá pochádza od ľudí. Keďže všetko je energia a má svoju vibráciu a už Albert Einstein hovoril, že všetko je vybrácia, že všetko sa skladá z množstva malinkých atómov, ktoré sú v neustálom pohybe a na základe rýchlosti pohybu týchto atómov sa vytvára hmota. Čiže voda, piesok, zem, drevo, khiha, všetko je energia a má to svoju vibráciu. Takisto aj slovo a myšlienka sú energia a majú svoju vibráciu. Keď sa na niekoho hneváme, keď niekoho ohovárame, keď im neprajeme, závidíme im, alebo stačí ak len myslíme na nejakú osobu negatívne, vytvára to energiu a táto energia ubližuje danej osobe, je v jej prítomnosti, narúša jej pokoj, v noci ju budí a môže ovplyvniť aj jej zdravie. Čím dlhšie a intenzívnejšie sa na niekoho hneváme, alebo mu neprajeme, tým silnejšia táto energia je a tým viac ubližuje, vlastne tvorí tej osobe realitu. A presne toto som cítila. Cítila som prítomnosť enegie živých ľudí (a keď toho človeka poznám, tak mám pocit, že cítim aj koho energia to je).

Energia takto isto pôsobí aj na nás samých. Naša vlastná energia nám môže škodiť a ísť proti nám. Ak sa na seba hneváme, ak sme na seba prísni, ak sa spochybňujeme, ak si neveríme a nemáme sa radi, naša vlastná energia nám ubližuje. A keďže už vieme, že všetko je energia, aj naše myšlienky a slová, tvorí sa z nich hmota, čiže naša realita. Vytvárame si tak svet, v ktorom žijeme. Napríklad, ak si o sebe myslím, že nie som dosť dobrá, že nemám na to, aby som niečo v živote dokázala, táto energia sa zhmotňuje a tvorí mi realitu a mne sa to naozaj aj deje a to, po čom tajne túžim, nikdy nedosiahnem, lebo moja energia mi to takto vytvára, resp. sabotuje. Naučila som sa, že to ako žijeme, náš život, to je presne odrazom nášho vnútra. V živote môžeme ísť tak ďaleko, alebo tak vysoko, ako nám naše vlastné limitácie a obmedzenia dovolia (ak na nich nezapracujeme, ak ich neodstránime).

Preto je práca na sebe tak dôležitá. Máte pocit, že sa vám v živote nedarí? Je dosť možné, že v tom má prsty aj vaša vlastná energia, vaše negatívne myšlienky, váš vnútorný program, ktorý vám beží a ani o ňom nemusíte vedieť. 

Preto si dávajte veľmi veľký pozor na to, čo hovoríte a čo si myslíte. Ak sa pristihnete pri tom, ako si hovoríte "ja som taká hlúpa", alebo "toto ja nedám", "alebo ja nemám v živote šťastie", alebo "ja nikdy nebudem mať dobrého partnera", alebo "ja nikdy nebudem zarábať dostatok peňazí", v tom momente to stopnite, lebo je to energia, ktorá ide do priestoru a tvorí presne to, čo prebieha vo vás. 
A takisto, keď sa na niekoho hneváte, nechajte tú emóciu, nech vami prejde, pecíťte ju a pokračujte ďalej vo svojom živote, nedržte sa toho hnevu a myšlienok. Pre niekoho to možno bude návod, ako niekomu ublížiť, ale vedzte, že keď niekomu vysielate negatívnu energiu, neubližujete len tomu druhému, ale aj sebe samému. Je to stále negatívna energia a pracuje rovnako aj proti nám. 


Ak má niekto na sebe veľa negatívnej energie, je ňou ovládaný a môže sa mu zmeniť osobnosť, môže ochorieť, môže sa začať správať zákerne a ubližovať druhým. Vedzte, že ten človek ale aj dosť trpí, trápi sa, i keď to tak navonok nevyzerá a sám si toho možno nie je vedomý. Svoju vlastnú identitu, svoju dušu má potlačenú a ovláda ho negatívna energia. Ak aj vidíte niekoho, kto je doslova zlý a zákerný, ubližuje druhým, neposielajte mu takú istú energiu, akú tvorí on. Ľudia často hovoria: “prajem ti, aby sa ti udialo presne to, čo robíš ty druhým”.  Je to ako prikladať polienko do ohňa. Nevytvárajme teda tiež zlú energiu, ktorá bude tomuto človeku ešte viac ubližovať a tým bude ešte zákernejší. Namiesto toho mu pošlime pozitívnu energiu, prajme mu uzdravenie, pošlime mu lásku, lebo pozitívna energia je silnejšia, ako tá negatívna a tá pozitívna mu môže pomôcť uzdraviť sa a on prestane páchať zlo.


V tomto boli robené aj pokusy vo Washington DC, kde majú veľmi vysokú kriminalitu. Raz jeden kňaz prišiel s nápadom, že zorganizuje denné meditácie, kde sa budú niekoľko mesiacov každý deň stretávať ľuďia a meditovať, zámer bol zníženie kriminality v ich meste. Každý deň sa stretlo od 500 do niekoľko tisíc ľudí a niekoľko hodín denne meditovali a tvorili pozitívnu energiu, aby prebili tú negatívnu. Toto trvalo niekoľko mesiacov a napriek pochybnostiam meditácie pomohli a kriminalita sa znížila o 30%, čo je úžasný výsledok. Presne toto dokáže energie, či už pozitvína alebo negatívna. 


TAGS: životný štýl

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed