Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

fitness
Sep 02, 2015

5 cvikov, ktoré spália tuk lepšie ako beh

Ako sa rýchlejšie dostať do formy

commentsview
 

Mnoho ľudí si myslí, že beh je najlepší spôsob, ako spáliť kalórie. Ak chcú spáliť tuk, tak budú tráviť hodiny na bežiacom páse alebo behaním vonku. Ak máte radi beh, v tom prípade je to skvelé a určite v tom pokračujte. Avšak ak nemáte radi beh existujú aj iné možnosti, ktoré môžu skutočne spáliť viac kalórií.

Silový Tréning

Kľúčovou chybou mnohých ľudí je, že si myslia, že silový tréning je len pre bikini fitness alebo kulturistov, alebo ľudí, ktorí chcú byť veľmi svalnatí. Avšak dobrý silový tréning môže spáliť toľko kalórií ako beh. Je to vďaka EPOC efektu.   "EPOC" efekt je počet kalórií vaše telo spaľuje po cvičení! Pre silový tréning vaše telo môže udržať spaľovanie kalórií po dobu 24 hodín po docvičení! Môžem to potvrdiť, lebo silové tréningy sú pevnou súčasťou mojich tréningov.

Angličáky alebo Burpees

Toto je náš najobľúbenejší cvik! Ok viem, že to nie je pravda, ale je tam dôvod, prečo sa cítite tak vyčerpaní, po tom, ako ich robíte. Je to preto, lebo je to fantastický cvik. Dôvod, prečo spáľujú tak veľa kalórií je, lebo precvičujú celé telo, čo znamená, že precvičujú väčšinu svalov (hornú časť tela, jadro a dolnú čast tela), ak sa robia správne. Len nezabudnite, že je efektívnejšie cvičiť o niečo pomalšie s dobrou technikou, ako rýchlejšie sa zlou technikou!

Veslovanie

Ak pôjdete do posilňovne robiť kardio, prečo neskúsiť zameniť bicykel alebo bežecký pás za veslovanie (veslovací trenážér)? Uvidíte ten rozdiel už po 2 minútach, sľubujem! To je ďalšie skvelé cvičenie na celé telo, ktoré spaľuje kalórie. Ak ste to nikdy neskúšali, uistite sa, že sa poradíte s inštruktormi vo fitness centre, alebo osobnými trénermi pre správnu techniku (nie je to zložité, ale ako pri všetkom, je to oveľa účinnejšie, keď tento cvik budete vykonávať správnou technikou).

Skákanie


Skákanie je ďalšie cvičenia, ktoré používa viac svalov ako beh. Tiež to pomáha zlepšiť vašu rovnováhu a koordináciu. Tréning, ktorý mám veľmi rada, je 10 sekúnd rýchle skákanie pri plnom tempe a následne 20 sekúnd "jemného" pomalého skákania, toto zopakujem 10 krát (dokopy 5 minút).

HIIT

Toto nie je konkrétny cvik. Je to spôsob cvičenia. HIIT znamená vysoko intenzívny intervalový tréning a je to spôsob, akým ja trénujem (pozrite si moje videá na facebook). HIIT cvičenie je také, kde vynaložíte 100% úsilie na cvičenie určitých cvikov nasledovne s krátkou prestávkou. Dôvod, prečo zbožňujem tento spôsob cvičenia je, lebo je to veľmi efektívny spôsob cvičenia (čo znamená, že mi stačí 30 minút na moje tréningy), môžem meniť cviky v závislosti na moje ciele a to má veľký EPOC efect, ako pri silovom tréningu.


TAGS: fitness

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed