Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

životný štýl
Sep 22, 2015

5 tipov ako bojovať s chúťkami na maškrty

maškrty

commentsview
 

Začali ste novú, zdravú stravu a potom po týždni to vzdáte a zjete všetko jedlo, ktoré zbadáte! Môže byť naozaj ťažké ignorovať tieto chute, a to najmä v prípade, ak nikdy nezmiznú. Takže čo môžete robiť? Tu je 5 tipov, ktoré vám pomôžu.

Majte rôznorodú stravu

Len preto, že jete zdravo neznamená, že jedlo musí byť nudné. Ak chcete, aby bolo vaše jedlo zaujímavé, uistite sa, že budete mať vašu stravu rôznorodú. To zabráni tomu, aby vás vaša strava nudila a tým zníži vaše chute na nezdravé potraviny. Skúšajte nové jedlá a využívajte mnoho rôznych druhov potravín. Jedenie širokej škály potravín je tiež skvelý spôsob ako sa uistiť, že prijímate všetky živiny, ktoré vaše telo potrebuje.

Nenakupujte nezdravé jedlá

Jeden z dôvodov na chúťky na maškrty je vedomosť, že ich máme doma. Kvôli tomu je oveľa ťažšie odolať. Riešením je nekupovať ich vôbec. Týmto spôsobom, ak dostanete chuť na maškrty, nemôžete byť v pokušení. 

Zásobujte sa zdravými maškrtami / jedlom

Namiesto toho, aby ste mali v dome nezdravé jedlo uistite sa, že máte zdravé potraviny a keď dostanete chuť na niečo sladké, potom to môžete riešiť tým, že zjete niečo zdravé. To je dôvod, prečo máme doma vždy ovocnú misu plnenú mojho obľúbeného ovocia.

Jedzte menej nezdravého jedla a budete sa ho dožadovať menej

Fast food / rýchle občerstvenie alebo nezdravé jedlá sú návykové (štúdie ukázali, že je to spôsobené vysokým obsahom cukru a tuku). Čo ale znamená, že keď sa prvýkrát vzdáte nezdravého jedla, vaše chute budú najhoršie. Ale dobrá správa je, že postupne ako si vaše telo bude zvykať na to, že nedostáva žiadne nezdravé jedlo, chute naň budú ustupovať.

Jedzte pravidelne

Je pravdepodobné, že vaše chute sú horšie, keď ste hladní. Jednoduchý spôsob, ako sa s tým vysporiadať je, že sa uistíte, že budete jesť pravidelne a to zdravé, výživné jedlo po celý deň. Takisto sa uistite, že vaša hladina energie je vysoká a udržujete sa nasýtení a spokojní.​

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed