Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

životný štýl
Dec 18, 2015

Ako prežiť Vianoce zdravo časť 2

Prežime ich zdravo

commentsview
 

Tu je druhá časť mojej príručky, ako prežiť Vianoce, tak aby sme nenarobili veľké škody. Ak ste zmeškali tú prvú časť, prečítajte si ju tu.  

Jedzte pomaly

Nášmu telu trvá asi 15 až 20 minút, než si uvedomí, že je plné. Ak budete jesť rýchlo, potom sa môže stať, že zjete viac, ako potrebujete. Pokúste sa položiť príbory na stôl po každom súste a po dojedení počkajte minimálne 5 minút pred tým nôž a vidličku medzi každým sústom a počkajte 5 minút, než si naberiete znovu. Týmto spôsobom budete vedieť, či ste naozaj stále hladní.

Používajte menšie taniere

Veľa štúdií ukázalo, že použitie menších tanierov môže znížiť množstvo, ktoré jeme o 22%. Ak máme väčší tanier, kladieme si naň viac jedla, než obyčajne a potom zjeme všetko, čo znamená, že viac ako by sme potrebovali. 

Zasýťte sa ovocím a zeleninou

Zelenina extrémne zasýti a je plná mnohých vitamínov a minerálnych látok, ktoré vás udržia zdravých. Jedzte čerstvé ovocie a zeleninu ako občerstvenie (mrkvu alebo uhorky  sú skvelé), alebo si naplňte tanier zeleninou a šalátom ako prvé, pred tým než si naberiete ostatné. 

Zdravé zámeny potravín

Existuje veľa zdravých zámen potravín, ktoré môžete urobiť v priebehu sviatkov. Zníženie množstva spracovaných potravín a pridaného cukru, ktoré jete, zníži riziko vzniku chorôb a tiež znížite vaše šance na zvýšenie telesnej hmotnosti. Čítajte tu pre niektoré skvelé nápady.

Pite vodu

Uistite sa, že pijete dostatok vody v období sviatkov. Čistá voda vám pomôže naplniť vás, zlepšuje trávenie a pomôže vášmu telu zotaviť sa z nadbytku jedla a pitia.


TAGS: fitnessvýživa

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed