Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

fitness
Aug 17, 2016

Prečo by ste mali používať penový valec

Jana Earl Penový Valec

commentsview
 

Penové valce (foam rollers) sú fantastická pomôcka, ktorú si môžete vziať so sebou kamkoľvek a sú jednoduché na používanie. Majú takisto veľa výhod a mali by rozhodne byť súčasťou vášho tréningovej rutiny. Čítajte ďalej a dozviete sa, prečo by ste mali používať penové valce.

Znižuje bolesť svalov deň po tréningu

Všetci poznáme ten pocit deň po tréningu, keď každý pohyb je bolestivý a chodíme ako kačice. Dobrou správou je, že použitie penového valca rovno po tréningu môže pomôcť znížiť túto bolesť. Čo je skvelé, pretože to znamená, že už nemusíme chodiť ako kačice a nemusíme vymeškať náš ďalší tréning kvôli svalovke.

Zlepšuje mobilitu a flexibilitu

Je dôležité mať dobrú flexibilitu a mobilitu, keďže pomáhajú predchádzať zraneniam a zvyšujú náš výkon. Používanie penového valca je skvelý spôsob, ako uvoľniť svaly a udržať ich pružné.

Zlepšuje prietok krvi a krvný obeh do svalov

Po docvičení je dobrá cirkulácia krvy veľmi potrebná na podporu zotavenia a budovania našich svalov. Používanie penového valca je skvelý spôsob, ako prispieť k zlepšeniu prietoku krvi do svalov a urýchliť proces obnovy.

Jedná sa o masáž našich svalov

V našich svaloch sa môžu tvoriť uzly. Tie môžu byť spôsobené stresom, cvičením, sedím celý deň, úrazmi atď. Tieto uzly môže spôsobiť bolesť, znížiť našu výkonnosť a zvyšovať šancu na zranenia. Masážou sú tieto uzly odstránené. Používanie penového valca je skvelý spôsob, ako si dať doma masáž a tým pomôcť odstrániť tieto uzly.

Môže pomôcť znížiť celulitídu

Ako už vieme, používanie penového valca zlepšuje prietok krvi do kože a svalov a masážou odstraňuje uzly a napätie zo svalov, a presne týmto môže dokonca zredukovať aj celulitídu! 

Jana Earl penový valec si môžete kúpiť na našom eshope


TAGS: fitness

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed