Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

výživa
Sep 25, 2015

4 spôsoby, ako spozorovať moderné diety

Diety

commentsview
 

Zdravý, udržateľný životný štýl je najlepší spôsob, ako získať výsledky, ktoré chcete. Stále počúvame o najnovšých výstrelkoch čo sa týka stravy a moderných dietách. Môže to byť cez známe osobnosti v časopisoch alebo od ľudí v našom okolí. Vyskúšate ich po dobu niekoľkých mesiacov, dokonca môžete vidieť nejaké výsledky, ale potom tá dieta bude pre vás až príliš náročná a prestanete s ňou a znova naberiete na váhe. Aby ste už nestrácali čas, pomôžem vám spozorovať moderné diety, aby ste sa im mohli vyhnúť.

Tvrdia, že rovnaká diéta bude fungovať pre každého

Každý sme iný a každý máme iné potreby, čo sa týka jedla. Akákoľvek diéta s konkrétnym plánom, ktorý hovorí, že funguje pre každého človeka nie je správna! Pri zdravej a vyváženej strave existujú jednoduché pravidlá, ktoré môže každý nasledovať, ale množstvo kalórií, bielkovín, tukov a sacharidov, ktoré potrebuje bude vždy iný.

Sľubujú rýchle výsledky

Sľubujú vám výsledky za niekoľko týždňov, alebo dokonca za týždeň? Ak výsledky znejú príliš dobre, tak je to príliš dobré na to, aby to bola pravda a vtedy viete, že je to moderná diéta. Zatiaľ čo mnoho z týchto diét vám sľúbi rýchle výsledky, tieto diéty nie sú udržateľné a môžete si skutočne poškodiť zdravie. Zdravá strata hmotnosti by nemala byť viac ako 500g až 1 kg za týždeň. 

Nie je potrebné cvičiť

Ak diéta sľubuje výsledky bez cvičenia, alebo potreby hýbať sa, mali by ste sa jej vyhnúť. Jediný spôsob, ako schudnúť ak necvičíte je drastické zníženie množstva kalórií, ktoré zjete. To len poškodí vaše zdravie a nie je to udržateľné. Zdravá strava je dôležitou súčasťou zdravého životného štýlu, ale mali by ste ju vždy kombinovať s pravidelným cvičením. Dá sa samozrejme aj zdravo schudnúť aj bez cvičenia, ale to znamená disciplína a dosiahnuť výsledky o ktorých túžite je oveľa zdĺhavejšie.

Vylučujú celé skupiny potravín

Sacharidy, bielkoviny a tuky sú hlavné skupiny potravín. Ak chcete zostať fit a zdraví, musíte prijímať všetky tieto skupiny. Avšak niektoré diéty vám poviedia, aby ste sa vyhli všetkým sacharidom alebo úplne vylúčili tuky z vašej stravy. Na začiatku môžete schudnúť, ale vyradením celej skupiny potravín, vylúčite životne dôležité živiny, ktoré vaše telo potrebuje.

Najlepšie diéty a cvičebné plány sú tie, ktoré sú udržateľné. Neexistujú žiadne skratky alebo ľahká cesta k úspechu, a keď to znie príliš dobre na to, aby to bola pravda,  tak v tom prípade to aj je príliš dobré na to, aby to bola pravda!

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed