Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

fitness
Jan 29, 2015

5 jedál, ktorým by sme sa mali vyhnúť

Jedlo

commentsview
 

V našej strave existuje mnoho jedál, pri ktorých si neuvedomujeme, že sú vlastne dosť škodlivé. O niektorých z nich si dokonca myslíme, že sú zdravé. Tu je 5 potravín, ktorým sa radšej vyhnite

1. NÍZKOTUČNÉ OVOCNÉ JOGURTY
Mnoho spoločností začali vyrábať mliečne výrobky bez tuku alebo nízkotučné a tým nalákať ľudí, ktorí sa zdravo stravujú. Avšak tuk nahradia množstvom pridaného cukru, čo je pre nás oveľa horšie! Takže vždy skontrolujte prísady a nutričný obsah!

2. SPRACOVANÉ MÄSO 
Áno, sú lacné a môžete si myslieť, že sú dobrým zdrojom bielkovín, avšak sériovo vyrábané šunky, salámy, klobásy a iné spracované mäso je plné soli, konzervantov a iných chemických látok, ktoré sú spojené s ochoreniami srdca, rakoviny a ďalších chorôb. Ak spracované mäsá tvoria veľkú časť vášej stravy, snažte sa znížiť ich množstvo, ktoré zjete, alebo ich nahraďte inými, prírodnými zdrojmi bielkovín.

3. MUESLI / CEREÁLNE TYČINKY
Opäť, rovnako ako jogurty, aj muesli tyčinky môžu byť uvádzané na trh ako "zdravé" občerstvenie alebo alternatíva raňajok. Bohužiaľ tiež obsahujú veľké množstvo cukru, aby nahradili nedostatok tuku. Namiesto toho sa pokúste urobiť doma vlastné museli tyčinky!

4. OCHUTENÁ OVSENÁ KAŠA
Ďalšie jedlo na zozname plné pridaného cukru! Kým ovsená kaša sú fantastické raňajky, ochutená ovsená kaša/vločky, často krát predbalená/naporciovaná v sáčkoch, sú tak naložené cukrom a prísadmi, že všetky výhody ovsených vločiek sú zanedbané. Namiesto toho si robte neochutenú/obyčajnú ovsenú kašu a pridajte ovocie alebo posypte škoricou (ja si ju robievam s banánom, roztlačim ho, pridám vločky, mlieko a uvarím; uvarený banán tomu pridá skvelú chuť )

5. MARGARÍN
Mnoho ľudí si myslí, že je to zdravá alternatíva masla. Bohužiaľ margaríny majú veľa trans mastných kyselín/tukov (najhorší typ!), ktoré sú silno spojené s dosledkami ochorenia srdca. Nahraďte ho bežným kvalitným maslom (ale aj to s mierou), alebo ešte lepšie, nahraďte ho avokádom (roztlačené avokádo je výborné, verte mi )

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed