Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

fitness
Oct 31, 2016

6 rád ako zintenzívniť váš tréning

Vysoká intenzita je kľäčom úspechu

commentsview
 

Kľúčom k efektívnemu a účinnému cvičeniu je udržať vysokú intenzitu. Ak ste schopní viesť konverzáciu, čítať alebo sledovať televíziu, zatiaľ čo cvičíte, potom intenzita vášho tréningu nie je dostatočne vysoká a nebudete dosahovať výsledky, ktoré si želáte. Tu je 6 tipov, ako zvýšiť intenzitu vášho tréningu.

Záznam vášho tréningu

Existujú dva dôvody, prečo je dôležité viesť si záznam o vašom tréningu. Po prvé to znamená, že viete, aké cvičenie robíte a v akom poradí a tým nebudete zbytočne strácať čas snažiť sa spomenúť si v polke tréningu, aké cvičenie by ste mali robiť ako ďalšie. Druhým dôvodom prečo je vedenie si tréningového denníka je, že vám to umožní posúvať sa vpred a to že budete vedieť, koľko opakovaní ste urobili a akú váhu ste zdvihli a tým pádom sa môžete posunúť ďalej, lebo budete vedieť, čo je vaším krátkodobým cieľom.

Všetko si pripravte

Ak viete, čo presne potrebujete pre váš tréning, potom sa pokúste pripraviť si všetko ešte predtým, než začnete. Tým sa obmedzí množstvo času, ktorý zbytočne premrháte medzi cvičeniami a tým si môžete udržiavať vysokú intenzitu. 

Používajte stopky

Mnohí ľudia robia tú chybu, že ich prestávky medzi sériami sú príliš dlhé (to pravidelne vidím vo fitkách). To znamená, že intenzita klesá, a samotný tréning sa tým predlžuje a je menej účinný. Ja vždy na tréningu používam stopky a moje prestávky netrvajú nikdy dlhšie ako minútu. Tým je môj tréning efektívny a intenzívny a vždy odchádzam úplne zadýchaná a spotená.

Vyhnite sa strojom

Veľa ľudí radi používajú vo fitku stroje. Sú ľahko použiteľné, ale nie príliš efektívne. To preto, lebo precvičujú iba určité svaly počas cvičenia. Ak cvičíte s činkami alebo s vlastnou váhou, používate o mnoho viac svalov pri každom cvičení, čo je viac efektívne a to vám umožní udržiavať vašu tepovú frekvenciu vyššiu a tým spálite viac kalórií.  

Trénujte postupne jednu stranu tela

My všetci máme jednu ruku alebo jednu nohu silnejšiu ako tú druhú. To znamená, že tá silnejšia končatina robí väčšinu práce počas cvičenia a tým sa stáva jedna strana silnejšia ako druhá. Trénujte každú nohu, alebo každú ruku zvlášť. Napríklad robte drepy na jednej nohe (moje najobľúbenejšie drepy) a to vám umožní pracovať na týchto nedostatkoch. 

Zvyšujte hmotnosť

Ak nevidíte výsledky, potom jedným z dôvodov môže byť, že ste už dlhšie nezvýšili obtiažnosť svojho cvičenia. Posúvať sa vpred vo vašich výkonoch je jedným z najlepších spôsobov, ako sa uistiť, že budete dosahovať výsledky. Zvýšenie hmotnosti pri cvičení znamená, že svaly sa viac namáhajú a vaše tréningy sú intenzívnejšie. Ak cvičíte s vlastnou váhou, tak si viete urobiť jednotlivé cviky viac náročnejšie. Napríklad ak ste doteraz cvičili šikmé kliky (s rukami na vyvýšenom povrchu), mali by ste skúsiť robiť klasické kliky, alebo robiť drepy jednou nohou namiesto klasických drepov. 


TAGS: fitness

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed