Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

životný štýl
Jun 09, 2015

Prečo je väčšinou mojou odpoveďou 'to záleží...'?

to záleží

commentsview
 

Keď odpovedám na otázky, či už v článku, alebo v správach, väčšinou je moja odpoveď "to záleží". Prečo nemôžem dať jednoduché a jednoznačné odpovede, áno alebo nie? Prečo málokedy poviem, že niečo je určite zlé alebo rozhodne dobré?

Dôvodom pre to je skutočnosť, že mnoho vecí vo fitness a výžive závisí od situácie a osoby. Každý je iný, každý má rôzne ciele, rôzne životy, rôzne rutiny, rôzne orgány, atď. Bez toho, aby som vedela všetky tieto informácie, nie je možné poskytnúť presné odpovede pre každú osobu.

Príkladom je nedávny článok o mede. Nepovedala som, že musíte jesť med a takisto som netvrdila, že sa mu musíte vyhnúť. Povedala som, že záleží na Vašej situácii, a že väčšina ľudí môže zahŕňať med do ich stravy, pokiaľ je to s mierou.

Bohužiaľ táto odpoveď knihy alebo produkty nepredáva a to je dôvod, prečo je často povedané, že niečo je buď dobré alebo zlé. Pravdou je, že existuje len veľmi málo vecí, ktorým by sme sa mali úplne vyhnúť (jednu vec budem ale vždy radiť a to, aby ste vylúčili sladké nápoje, rafinované sacharidy a znížili pridávanie cukru na minimum).

To isté sa deje aj s cvičením a fitness. Nájdete knihy, články a programy, ktoré Vám budú hovoriť, že iba ich cvičenie alebo druh tréningu je jediná vec, ktorá Vám pomôže schudnúť, alebo že sú určité potraviny, ktorým by ste sa mali úplne vyhnúť. Toto ale nie je pravda, pretože to závisí na kažedej osobe a ich cieľoch. Hovoriť bežcovi na dlhú trať, aby dvíhal ťažké váhy namiesto pravidelných kardio tréningov, nie je správne. A takisto hovoriť osobe, ktorá chce budovať silu a svaly, aby každý deň behávali 10km, je rovnako nesprávne.

Najlepšia rada je mať zdravú, vyváženú stravu a prijímať veci s mierou. Stanoviť si ciele a tak si vybrať cvičebný program, ktorý vám pomôže dosiahnuť tieto ciele. Ešte dôležitejšie je zvoliť si cvičebný program, ktorý Vás baví, a ktorého sa budete držať!

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed