Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

fitness
Aug 10, 2015

Tónovanie svalstva

Cvičit

commentsview
 

Dnes Vám chcem povedať o chybe, ktorú som roky robila. Chcem Vám povedať o tónovaní svalov. Celé roky som sa snažila vytónovať si svalstvo. Všetky časopisy a všetky články, čo som čítala, mi povedali, aby som používala ľahké váhy a robila veľa opakovaní na "vytónovanie" svalov. Problém je, že som nerozumela, čo tónovanie svalu naozaj je.

Sval je viac tónovaný a definovaný v prípade, ak ho pokrýva menej tuku. Sval je takisto viac vytónovaný, keď je väčší. Ak Vaše svaly nie sú vytónované to je preto, lebo ich máte pokryté väčším množstvom tuku, alebo nie sú dostatočne vypracované.

Neexistuje žiadny iný faktor a žiadne špecifické "tónovacie" cvičenie. Aby ste vytónovali svaly, budete si ich musieť vybudovať a zbaviť sa tuku. Avšak veľa opakovaní a ľahké váhy odporúčané v časopisoch, Vám s tým nepomôžu. Jediným spôsobom, ako sa zbaviť tuku v okolí určitého svalu, je znížiť celkové množstvo telesného tuku. Sval sa vybuduje len vtedy, ak ho preťažíte. To znamená, dvíhajte ťažšie váhy než ste zvyknutý.

Tak ako si mám vytónovať svalstvo? Jednoducho tak, že budete cvičiť cviky a používať váhy, ktoré sú pre Vás náročné. Akonáhle sa stanú ľahkými, potom zvýšte obtiažnosť alebo hmotnosť. To bude budovať svalovú hmotu. Ak sa chcete zbaviť telesného tuku, jednoducho jedávajte menej kalórií, než za deň spálite.

Trvalo mi roky, kým som si uvedomila, že som strácala čas dvíhaním ľahkých váh a robila stovky opakovaní. Takže dúfam, že Vám tento článok pomôže vyhnúť sa rovnakým chybám, aké som robila ja.

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed