Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

výhody jedál
Jul 06, 2015

Vodný melón a jeho výhody

Najchutnejšie letné ovocie

commentsview
 

Keďže tu máme melónovú sezónu, znamená to, že jedávam melón takmer každý deň. Melón je skvelé ovocie a to najmä v tomto horúcom počasí! Mám tu pre Vás 5 dôvodov, prečo by ste mali jesť vodný melón.

Obsahuje veľké množstvo citrulínu

Citrulín je aminokyselina (aminokyseliny sú základnou jednotkou bielkovín) a melón je najlepším prírodným zdrojom citrulínu. Citrulín je v tele je premenený na arginín, ktorý je veľmi dôležitý, lebo je základná aminokyselina (telo ju potrebuje na prežitie). Naše telo používa arganín na mnohé funkcie, ako je rast alebo oprava, a je používaný v obličkách, pľúcach a pečeni.

Dobrým zdrojom lykopénu

Melón je tiež skvelým zdrojom lykopénu, čo je dôležitý antioxidant (lykopén dáva vodovým melónom ich červenú farbu). Lykopén bol spojený so zdravým srdca a znížením zápalov / infekcií.

Pomáha znížovať bolesti svalov

Bolesť svalov po náročnom tréningu je niečo, čím trpí mnoho z nás. Dobrou správou je, že existujú dôkazy, že jedenie melónu alebo pitie melónového džúsu, môže pomôcť znížiť túto bolesť a urýchliť zotavenie.

Znižuje krvný tlak

Citrulín v melónoch môže tiež pomôcť znížovať krvný tlak. Štúdie ukázali, že pravidelné jedenie melónu znižuje krvný tlak u ľudí, ktorí trpia vysokým krvným tlakom.

Je plný vody

Melón obsahuje 91% vody. To znamená, že je vynikajúce ovocie na horúce slnečné dni, lebo nás udrží sviežich a hydratovaných.

Melón má ale aj jedno negatívum a to, že môže spôsobovať nadúvanie, ak ho zjete po jedle. Preto sa snažte jedávať vodný melón na prázdny žalúdok.

Ak máte nejaké dobré recepty s melónom, podeľte sa s nimi, rada ich vyskúšam! 

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed