Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

výhody jedál
Apr 28, 2015

Výhody chilli

Chilli

commentsview
 

Chilli papričky sú fantastická zelenina, ktorou môžeme skvele ochutiť naše jedlo. Dajú sa kúpiť čerstvé, sušené alebo vo forme prášku. Majú tiež mnoho zdravotných výhod. Tu je 5 dôvodov, prečo by chilli papričky mali byť súčasťou našej stravy (číslo 3, je môj obľúbený). Len si dajte pozor, aby ste jej nepoužívali príliš veľa, pretože môžu byť veľmi pikantné!

1. Pomáhajú pri chudnutí!

Chilli obsahujú látku zvanú kapsaicín. Štúdie ukázali, že kapsaicín pomáha znižovať chuť do jedla a zvýšuje spaľovanie tukov. To urýchľuje metabolizmus a spôsobuje, aby naše telo použilo viac energie, než obyčajne. To je dôvod, prečo mnoho doplnkov na spaľovanie tukov obsahujú kapsaicín alebo chilli extrakt.

2. Pomáhajú nášmu srdcu!

Je preukázané, že chilli zlepšujú zdravie srdca, znižujú hladinu cholesterolu v krvi a chránia proti infarktu. Takisto je preukázané, že v krajinách, kde pravidelne používajuú chilli v jedle, majú nižšiu mieru srdcových ochorení ako iné krajiny.

3. Pomáhajú pri prechladnutí!

Jedna z najhorších vecí pri prechladnutí je, keď je váš nos upchatý a vy sa snaží dýchať. Dobrou správou je, čo bolo preukázané, že jedenie korenistých jedál pomáha vyčistiť tieto upchania!

4. Zvýšujú imunitný systém!

Chilli papričky obsahujú veľa vitamínu A a betakaroténu. Obsahujú tiež slušné množstvo vitamínu C. Všetky 3 z nich sú dôležité pre správne fungovanie nášho imunitného systému.

5. Pomáhajú predchádzať cukrovke!

Kapsaicín v chilli tiež znižuje hladinu cukru v krvi. Nie je zrejmé, ako presne sa to udeje, ale štúdie ukázali, že konzumácia chilli pomáha znížiť množstvo inzulínu potrebného na zníženie hladiny cukru v krvi. To pomáha predchádzať inzulínovej rezistencií, ktorá pomáha predchádzať cukrovke 2. typu.

Tak tu sú základné dôvody, prečo by ste mali pridávať chilli do Vášho jedla. Dá sa skvele skombinovať a vytvoriť veľmi zaujímavé chute. Ja ho používam takmer vo všetkých receptoch (dokonca aj do čokoládových). Ak máte nejaké skvelé nápady aleob recepty, podeľte sa o ne.

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed