Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

výživa
Jan 22, 2015

3 dôvody, prečo vaša dieta nefunguje

Čo by sme nemali robiť

commentsview
 

Z mojich vastných skúseností a z rozhovorov s inými viem, že pri chudnutí sa dopúšťame 3 základných chýb, ktoré mrhajú naším časom a tvrdou prácou.

1. NEDOSTATOČNÝ PRÍJEM JEDLA / KALÓRIÍ
Viem, znie to možno až šialene, že?! Ale po pravde povedané, keď sa niektorí ľudia snažia schudnúť, tak vylúčia až príliš veľa kalórií a to vie narobiť neplechy. Môže to viesť k strate svalov, hormonálnej nerovnováhe a trvalej únave. Okrem toho môžete byť náchylnejší k prejedaniu sa a mať nedostatok energie, čo bude ovplivňovať váš fyzický výkon. Pamätajte si, ak sa snažíte schudnúť, tak nikdy sa nesnažte jesť menej ako 400-500 kalórií z vášho energetického výdaja za deň (takže pre niekoho, kto spáli 2000 kalórií, by mal spotrebovať aspoň 1500 alebo 1600 kalórií). Ja jedávam denne cca 2000 kalórií.

2. NEDOSTATOK DOLEŽITÝCH SKUPÍN JEDLA
Tejto chyby sa dopúšťame najčastejšie! Určite ste počuli o všelijakých bez-sacharidových alebo nízkotukových dietách. Avšak pre zdravú vyváženú stravu naše telo potrebuje mierne množstvo zo všetkých skupín potravín. Ak to telu odoberiete, bude mať problémy fungovať, tak ako má. To neznamená, že keď vám teraz hovorím, aby ste jedli aj tuky a sacharidy, tak sa nezačnete prejedať koláčikmi, ale uistite sa, že máte správny typ tukov a sacharidov.

3. PRESKAKOVANIE JEDÁL
Určite si pamätáte, ako nám naše maminy vždy hovorili, že raňajky sú najdôležitejšie jedlo dňa a mali pravdu (ale nehovorte to mojej mamine, ináč by mi stále pripomínala, že mala pravdu). A aj napriek tomu, koľkí z nás idú ráno cvičiť, alebo do práce s prázdnym žalúdkom?! To spôsobuje krach cukru v krvi, čo znamená, že budeme letargickí s nedostatkom energie (čo má veľký vplyv na vaše cvičenie). Samozrejeme, že nehovorím iba o raňajkách. Pravidelným preskakovaním jedlá dňa môžeme spôsobiť, že chudtnutie nám nepôjde podľa plánu a má tiež vplyv na náš mozog (áno, aj mozog potrebuje energiu), čo zapríčiňuje nedostatok koncentrácie a pomalšie myslenie. Proste má to iba negatívny vplyv aj na cvičenie a aj na prácu! (ja jedávam 5-6 krát denne).

Takže pamätajte si, kľúčom k úspešnému chudnutiu, ktoré si môžete udržať a nepoškodzuje telo je zdravá vyvážená strava . Ako vždy, neváhajte napísať váš názor, alebo sa pýtajte, ak by ste chceli vedieť viac.


TAGS: výživa

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed