Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

fitness
Nov 14, 2016

4 najdôležitejšie zásady zdravého životného štýlu

Zdravý život...šťastný život

commentsview
 

Nedodržiavanie zdravého životného štýlu si vždy výpýta svoju daň. Na to aby sme žili zdravým životným štýlom, potrebujeme dodržiavať 4 zásady. Ak jedna z nich nie je v poriadku, môže to byť dôvod, prečo nevidíme výsledky, alebo nie sme tak zdraví, ako by sme si želali. Prečítajte si, o ktorých 4 pravidlách hovorím

Strava

Na dosiahnutie našich cieľov je správna strave veľmi dôležitá. Ak nedávate svojmu telu to, čo potrebuje, potom nemôže správne fungovať. Je dôležité, aby sme sa uistili, že získavame dobrú rovnováhu tuko, sacharidov a bielkovín. Je však rovnako dôležité, aby sme získali všetky potrebné vitamíny a minerály, ktoré naše telo potrebuje. Väčšina potravín, ktoré sa dnes predávajú sú spracované a rafinované, čo znamená, že veľa vecí, ktoré potrebujeme z nich boli vyňaté a mnoho prísad, ktoré naozaj nepotrebujeme, boli do týchto potravín pridané. Snažte sa jesť čo najviac nespracované, čerstvé a prírodné potraviny, ako je to len možné a uvidíte, že vaše telo sa vám za to poďakuje. 

Pohyb

Ľudské telo je "navrhnuté" na to, aby sa hýbalo. Žiaľ pre väčšinu ľudí sú ich dni plné sedenia, či už v aute, v kancelárií za počítačom alebo večer na gauči pred televízorom. Bolo preukázané, že dlhodobé sedenie môže priniesť zdravotné problémy. Aby sme tomu predišli, mali by sme sa viac hýbať. Tým netrvrdím, že musíte začať chodiť do posilovne, hovorím o pohybe, ktorý vyhovuje vám, napríklad začnite s prechádzkami, choďte po schodoch namiesto používania eskalátora alebo výťahu (ja chodím aj na 10 poschodie peší), keď máte sedavú prácu v kancelárií, tak sa uistite, že každých 30 minút vstanete a pár minút sa prejdete. Kľúčom k úspechu je sedieť menej a viac sa pohybovať. 

Spánok

Naše telo potrebuje spánok, najideálnejšie 7-8 hodín každú noc. Bolo preukázané, že nedostatok spánku spôsobuje veľa rôznych typov ochorení, ako je obezita, cukrovka a ochorenia srdca. Bez neho sa naše telo nedokáže správne regenerovať. Môžete si všimnúť, že ľahko ochoriete, ľahko prídete k zraneniu alebo máte neustále nejaké bolesti, ktoré pretrvávajú. Žiaľ zdá sa, že všetci máme čím ďalej tým menej spánku a to preto, lebo máme zlé návyky. Urobte si zo svojej spálne čisto iba miesto na spanie (žiadny televízor, zatiahnite závesy a teplota izby by nemala byť príliš horúca), zaužívajte si večernú rutinu a stanovte si čas keď idete spať a nepoužívajte mobilné telefóny alebo tablety v posteli!

Stres

Spánok, pohyb a strava sú všetko veci, ktoré môžeme kontrolovať. Žiaľ nemôžeme vždy riadiť množstvo stresu v našom živote. Problém je v tom, že aj keď všetko ostatné je vykonané správne, ale sme neustále v strese, potom to má negatívny vplyv na naše zdravie a kondíciu. Ak si to nevieme kontrolovať, dlhodobý stres môže zvýšiť riziko mnohých chorôb (verte mi, poznám to na vlastnej koži). Kľúčom k úspechu je zistiť, čo je príčinou stresu a potom vypracuje plán, ako ten stres znížiť alebo ho odstrániť zo svojho života.


TAGS: fitnessživotný štýl

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed