Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

fitness
Oct 17, 2016

5 chýb pri precvičovaní brušných svalov

Čo nerobiť ak si chcete vypestovať kocky na bruchu

commentsview
 

Mať kocky na bruchu alebo pevné bruško je želanie mnochých z nás. Táto téma je veľmi častá a preto sa jej aj viac venujem. Prečítajte si 5 chýb, ktorých sa dopúšťame pri vypracovávaní si brušných svalov.

Trénovanie brucha každý deň

Brušné svaly sú rovnaké ako každý iný sval. Po tréningu potrebujú čas na regeneráciu a práve vtedy sa stávajú tieto svaly silnejšími. Takže ak každý deň cvičíte skracovačky, ľahsed alebo iné cvičenie na brušné svaly, je veľmi pravdepodoné, že nebudete vidieť veľký pokrok, pretože netrénujete dostatočne náročne, alebo im nedávate dostatok času na zotavenie.  

Tie isté cvičenia na brucho

Naše brušné svaly pracujú v mnohých smeroch. Preto ak cvičíte tie isté cviky každý deň, tak neprecvičujete všetky potrebné brušné svaly. Ak ich chcete všetky precvičiť, tak budete musieť vykonávať rôzne cviky a nie sú to iba klasické "brušáky" (skracovačky a ľahsed). 

Napríklad plank, bicykel ľahsed alebo bočný plank, každý jeden cvik precvičuje rôzne svaly.

Nesprávne dýchanie

Dýchanie správne počas cvičenia je dôležité, pretože umožňuje používať precvičované svaly správne a v pravý čas a robí to cvičenie efektívnejšie. Častou chybou je zadržiavanie dychu, zatiaľ čo precvičujeme brušné svaly.

Namiesto toho by ste sa mali sústrediť na dýchanie a to tak, že sa nadýchnete v relaxačnej časti cvičenia a vydýchnete v tej namáhavej časti cvičenia (keď máte napäté svaly).

Trénovanie brušných svalov ako prvé

Brušné svaly by sme nikdy nemali trénovať ako prvé. To preto, že sú nesmierne dôležité pre stabilizáciu nášho jadra v priebehu všetkých cvičení (najmä počas silového tréningu).

Ak ich vyčerpáte na začiatku tréningu, potom riskujete, že ich unavíte a nebudete podávať tak dobré výkony a tiež zvyšujete riziko zranenia. Vždy robte vašu rutinu brušných cvikov na konci tréningu.  

Stagnujete

Pre zlepšenie a pre dosiahnutie viditeľných výsledkov je potrebné, aby sme postupovali v našom cvičení. Ak robíte rovnakú rutinu na brušné svaly a to s rovnakými opakovaniami alebo rovnaké cvičenie, neuvidíte žiadne zmeny. Postupovať môžete tak, že zvýšite počet opakovaní, zvýšite hmotnosť s ktorou cvičíte, alebo urobte dané cvičenie viac náročné. 


TAGS: fitness

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed