Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

výživa
Oct 14, 2015

5 potravín skvelé pre našu pokožku

pokožka

commentsview
 

Všimli ste si, že vaša pleť vyzerá lepšie, alebo horšie v závislosti na tom, čo jete? To je preto, že potraviny, ktoré jeme, sú veľmi dôležité pre udržanie zdravej pleti. Naša pleť je vlastne odrazom toho, čo jeme!! Aby sme vám pomohli, napísala som zoznam 5 potravín, ktoré sú skvelé pre udržanie zdravo vyzerajúcej pokožky.

Olivový Olej

Olivový olej je skvelý pre vašu pokožku, ak ho budete jesť, alebo ak si ho nanesiete priamo na pokožku! Môžete ho použiť ako krém pre suchú pleť, pridajte ho priamo pomocou vatový tampón. Alebo ho môžete použiť ako ochutenie pre váš obľúbený šalát a tým získate veľa vitamínu A a vitamínu E (tie sú dôležité pre zdravie pokožky).

Avokádo

Avokádo obsahuje veľa živín, ktoré udržujú našu pokožku zdravú ako je vitamín C a E. Avokádo má prekvapivo vysoký obsah vitamínu C, ktorý je potrebný na výrobu kolagénu. Kolagén je to, čo pomáha udržať našu pokožku pevnú (zníženie kolagénu v koži je dôvod, prečo sa nám vekom objavujú vrásky). Vitamín E pomáha chrániť našu pokožku pred poškodením a známkami starnutia.

Horká čokoláda

Horká čokoláda je bohatá na flavanoly (typ antioxidantov), ktorý pomáha hydratovať pokožku a zlepšujú krvný obeh. Obidvoje, hydratácia a cirkulácia sú životne dôležité pre zdravo vyzerajúcu pleť. Avšak prospešné flavanoly sa nachádzajú len v horkej čokoláde (aspoň so 70% kakaa) a nie v mliečnej s nízkym obsahom kakaaže. 

Vlašské orechy

Väčšina orechov sú dobré pre udržanie zdravej pokožky, ale vlašské orechy sú jedným z najlepších. To je preto, lebo obsahujú omega 3 mastné kyseliny, ktoré pomáhajú udržiavať pokožku pružnú. Tiež obsahujú veľké množstvo medi, ďalšia živiny, ktorá je potrebná na produkciu kolagénu.

Voda

Viem, že voda nie je v skutočnosti jedlo, ale je tak dôležitá, že som ju nemohla vynechať! Jednou z najdôležitejších vecí pre zdravo vyzerajúca pleť je, aby zostala hydratovaná a to je nemožné dosiahnuť, bez každodenného dostatočného prijímu pitnej vody. To na vysvetlenie stačí!

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed