Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

výživa
Feb 12, 2015

5 prekvapujúcich zdrojov pridaného cukru

Cukor

commentsview
 

Všetci vieme, že pridaný cukor nie je dobrý pre naše telo alebo naše fitness ciele častokrát si myslíme, že vieme, ktoré potraviny obsahujú cukor, avšak mám tu pre vás 5 prekvapujúcich potravín, ktoré sú plné pridaného cukru, a mnohí z nás o nich nevieme:

Kečup

1 polievková lyžica môže obsahovať až 4 gramy pridaného cukru (cca 1 kávová lyžička cukru). Vymente kečup za salsu (alebo skúste urobiť domáci kečup)

Cestovinové omáčky

75 gramov paradajkovej omáčky má pridané takmer 5-7g cukru. Namiesto toho si urobte omáčku doma, alebo nájdite omáčku bez pridaného cukru alebo aspoň s nízkym obsahom cukru.

Sušené ovocie

Sušené ovocie je tiež označované ako 'zdravá maškrta', ale žiaľ, nie je to vždy tak. Napríklad 35g porcie sušených marhúľ može má viac ako 8g cukru. Vždy si prečítajte ingrediencie, alebo ho jednoducho nahraďte čerstvým ovocím 

Balený chlieb (hlavne hnedý) 

Niektoré vopred balené hnedé alebo celozrnné chleby majú pridaný cukor na vylepšenie chuti. V niektorých prípadoch to môže byť pol čajovej lyžičky na jeden rez. Vždy skontrolujte ingrediencie na obale a ubezpečte sa, že nemá pridaný cukor (častokrát to može byť v podobe rôznych sirupov).

Cereálie 

Ako už určite viete, niektoré cereálie obsahujú veľa pridaného cukru. Žiaľ podaktoré sa dokonca tvária ako 'zdravé´. Môžu obsahovať viac ako 7g cukru v 1 porcií  Vždy sa uistite, že pri nákupe skontrolujete, z čoho sú vyrobené. Môžete obohatiť chuť tých menej sladkých cereálií čerstvým ovocím


Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed