Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

životný štýl
Jan 20, 2015

7 spôsobov ako jesť zdravo a zároveň sa zmestiť do rozpočtu

Dieta

commentsview
 

Mnohé z vás sa zmienili o tom, že by ste chceli jesť zdravšie, ale že to stojí príliš veľa. Niektoré zdravé potraviny môžu stáť viac, ale jesť zdravú a vyváženú stravu nemusí byť drahé, prave naopak, môže ušetriť peniaze, kedže budete zdravší, fit a budete mať menej zdravotných problémov spojených s nevhodnou stravou. 
Tu je 7 vecí, ktorých sa držím, aby som sa zmestila do rozpočtu.

1) VYLÚČTE NEZDRAVÉ JEDLO

Veci ako sladkosti, chipsy a slané maškrty, ktoré Vám dajú veľmi málo výživnej hodnoty a ani vás nenaplnia, čiže to znamená, že máte potrebu maškrtiť ešte viac, čiže viac peňazí na väčšie zásoby (a rovnako viac kalórii) 

2) KÚPTE MRAZENÚ ZELENINU A OVOCIE
mrazené ovocie a zelenina môžu byť rovnako dobré alebo dokonca lepšie ako čerstvé výrobky v obchodoch, pretože sú obyčajne zmrazené hneď po obratí (aj so všetkými ich vitamínmi a minerálmi), kým čerstvé produkty tam môžu vysedávať aj týždeň, kým sa dostanú ku Vám. Navyše sa môžu uchovávať dlhšie a zvyčajne sú lacnejšie. 

3) PITE VODU Z KOHÚTIKA
mali by sme piť aspoň 1,5-2L vody denne (a tam nerátam vodu, ktorú by ste mali piť navyše pri cvičení). Nealkoholické nápoje a ochutené vody obsahujú veľa cukru, a tiež veľa stoja. Ak si chcete ochutiť vodu, vyžmýkajte do nej citrón alebo limetku. Ak vaša voda z vodovodu nie je najlepšia, kúpte si vodný filter/filter džbán, čo bude lacnejšie než nákup sladkých vôd. 

4) KÚPTE ZLACNENÝ/AKCIOVÝ TOVAR A ZAMRAZTE HO
Obchody/supermarkety vždy majú akciu na určité druhy jedál, ale nemusí Vám to časovo vyhovovať. Napríklad ak ide o mäso alebo zeleninu, nakúpte viac a zamrazte pre neskoršie použitie. Ak ide o potraviny, ktoré sa nepokazia, ako ryža, cestoviny alebo quinoa, jednoducho ich odložte na neskôr.

5) PRIPRAVTE SI VLASTNÉ JEDLO
na tomto ušetríte najviac! Po prvé, tým že si pripravujete vlastné jedlo, presne viete, čo do neho dáte a či je zdravé. Ešte dôležitejšie je, že pripravovať si vlastné jedlo je oveľa lacnejšie, ako zakaždým odbehovať do obchodu, kúpiť hotový sendvič. 

6) KUPUJTE VÁŽENÉ OVOCIE A ZELENINU
vždy si pozrite jednotkovú cenu (cena/kg) produktov na porovnanie. Obyčajne vážené ovocie a zelenina sú lacnejšie ako balené.

7) NAKUPUJTE PODĽA NAPLÁNOVANÉHO JEDÁLNEHO LÍSTKA A NIKDY NIE NA LAČNO
naplánujte si zoznam jedál na týždeň tak, že presne viete, čo musíte kúpiť. Tiež sa uistite, že nepôjdete do obchodu hladní, tým ušetrite na neplánovaných maškrtách a kalóriach, ktoré by ste kúpili len preto, že ste hladní. 

Ak máte dǎľšie skvelé tipy, podeľte sa s nami 

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed