Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

výhody jedál
Jun 10, 2015

Čerešne a ich výhody

Niet nad čerstvé doma dopestované ovocie a zelenina

commentsview
 

Je tu sezóna čerešní a samozrejme, že som bola v záhrade mojej babičky na čerstvých, pomaly červenajúcich sa čerešniach! Chutia skvele, obzvlášť ak ste si ich oberali sami. Ale chuť nie je to jediné, čo je na nich tak skvelé!

Čerešne majú vysoký obsah draslíka

Čerešne obsahujú draslík. Je to dôležitý minerál, ktorý môže znižovať krvný tlak a takisto znižuje riziko srdcových chorôb.

Čerešne majú nízky obsah Glykemického Indexu

Skvelá správa je, že 100 g čerešní obsahuje len 50 kalórií. Najlepšie na tom je, že majú tiež nízky obsah Glykemického Indexu (obsahujú 22 GI). To znamená, že sú skvelé občerstvenie pre diabetikov alebo ľudí, ktorí sa snažia schudnúť.

Čerešne majú vysoký obsah antioxidantov

Čerešne sú jedným z ovocia, ktoré obsahujú najvyššie množstvo antioxidantov. Tieto antioxidanty sú dôležité pre naše zdravie, môžu pomôcť chrániť pred rakovinou a rovnako spomaliť starnutie.

Čerešne pomáhajú pri regenerácií

Po náročnom tréningu naše svaly môžu bolieť až po dobu niekoľkých dní. Avšak existujú štúdie, ktoré ukazujú, že čerešne môžu pomôcť znížiť túto "po tréningovú" bolesť a pomôžu vašim svalom zotaviť sa rýchlejšie. Ak chcete získať ich najlepšie výhody, začnite ich jedávať pravidelne (ja ich momentálne jedávam niekoľko krát za deň, buď samé, alebo s gréckym jogurtom a škoricou).

Čerešne Vám môžu pomôcť zaspať

Čerešne obsahujú melatonín. Melatonín, takisto nazývaný hormón spánku, je produkovaný v tele, aby nám pomohol zaspať. Niektoré štúdie preukázali, že jedením čerešní 30 minút po prebudení a tiež po večeri, si môžete zvýšiť hladinu melatonínu a zlepšiť spánok!


TAGS: výhody jedálvýživa

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed