Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

výhody jedál
Nov 04, 2015

Gaštany a ich výhody

Gaštany

commentsview
 

Zima sa blíži a to znamená, že tu máme sezónu gaštanov! Zbožňujem byť vonku cez tieto chladné noci a piecť si gaštany. Ďalší dôvod, prečo zbožňujem gaštany je, že majú mnoho výhod a potrebných živín.

Vysoký obsah vlákniny

Gaštany majú vysoký obsah vlákniny, ktorá je dôležitá živina pre tráviaci systém a tiež k zníženiu hladiny cholesterolu v krvi. 100 g gaštanov obsahuje cez 5 g vlákniny.

Zlepšujú mozgové funkcie a zdravie pokožky

Gaštany sú tiež dobrým zdrojom vitamínov B, ktoré sú dôležité živiny pre udržanie zdravej pokožky a takisto zlepšujú mozgové funkcie. Vitamín B tiež pomáha vytvárať červené krvinky a je potrebný na spracovanie jedla pre energiu.

Skvelý zdroj vitamínov a minerálov

Gaštany obsahujú veľké množstvo vitamínov a minerálnych látok, ktoré potrebujeme. Napríklad sú dobrým zdrojom vitamínu C (100g má viac ako 70% z požadovanej dennej dávky), horčík, meď a draslík. To znamená, že sú dobré pre náš imunitný systém, obeh krvi a pre budovanie silných zubov a kostí.

Chránia proti rakovine a ochoreniam srdca

Gaštany sú vynikajúcim zdrojom mangánu, čo je dôležitý antioxidant. To znamená, že pomáhajú chrániť naše telo pred chorobami, ako je rakovina a srdcové choroby. Mangán môže tiež prispieť k zníženiu známky starnutia

Majú nízky obsah tuku

Od ostatných orechov sa líšia tým, že majú v skutočnosti nízky obsah tuku. To znamená, že gaštany majú nižší obsah kalórií a obsahujú len polovicu kalórií ako iné orechoy. Jeden gaštan obsahuje asi 20 kalórií, takže sú skvelou desiatou / maškrtou cez chladné zimné dni!

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed