Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

horná časť tela
Mar 20, 2015

Kliky

Úžasný cvik na hornú časť tela

commentsview
 

Kliky sú skvelý spôsob, ako budovať silu hornej časti tela, ale sú 2 dôvody, prečo ich my baby nechceme cvičiť. Prvým dôvodom je niečo, čím som si sama prešla 

Pri silovom tréningu alebo pri chudnutí/zbavovaní sa tukov je veľmi dôležité precvičovanie aj hornej časti tela. Vždy som si myslela, že ak budem robiť cviky na moje ruky/ramená alebo chrbát, tak budem mať veľké plecia a nechcela som vyzerať ako Rambo tak som nikdy netrénovala hornú časť tela, alebo len zľahka. Pravda je, že ak sa chcete zbaviť tuku napríklad na bruchu, tak robenie iba brušákov je oveľa menej efektívne ako precvičovanie rúk/ramien alebo stehien, lebo sú väčšia svalová skupina.

V predošlých článkoch som už spomínala, že nie je možné, aby sa ženy stali tak svalnaté ako muži (aj muži musia trénovať roky s ťažkými váhami a aj tak nemusia byť tak svalnatí, ako by si želali). Pravdou je, že silový tréning je kľúčovou súčasťou každej fitness rutiny a kliky sú úžasné cvičenie, ktoré sa zameriavajú na vaše jadro, paže a hruď!

Ďalším dôvodom, prečo ženy nemajú rady kliky je, že v dôsledku dlhoročného zanedbávania ich už nie su schopné urobiť  Avšak ak ich nie ste schopné urobiť teraz neznamená, že ich nemôžete urobiť v budúcnosti!

Ak ste nikdy pred tým nerobili kliky, tu je niekoľko spôsobov, ako ich začať trénovať:

Plank

Plank je skvelý cvik na posilnenie jadra (niečo, čo potrebujete pri cvičení klikov). Začnite tým, že sa budete snažiť udržať v pozícií planku po dobu 30 sekúnd a postupne sa prepracovať k jednej minúte.

Šikmé kliky

Toto je rovnaký cvik ako normálny klik, ale vaše ruky sú na vyvýšenom povrchu (stôl, stolička, posteľ, atď.) Čím nižšie si umiestnite ruky, tým ťažší je tento cvik a ako budete naberať silu cvičením šikmých klikov, tak si pomaly znižujte povrch rúk až kým sa neprepracujte na klasický klik.

Negatívne kliky

Začnite v pozíciu kliku s vašimi ruky rovno na zemi. Znížujte sa dole tak pomaly, ako je to možné až kým sa váš hrudník dotkne podlahy. Akonáhle je váš hrudník pri podlahe oprite sa kolenami o zem a tým si pomožte nahor do pôvodnej polohy (to znamená, že robíte kliky iba smerom nadol).

Ak začnete trénovať kliky a budete cvičiť spomínané cviky, zahrnte ich do každého tréningu (asi 10 minút na začiatku alebo na konci), a tak môžete začať budovať silu na klasické kliky.

Ak ste vyskúšali niektorý z týchto cvičení, dajte mi vedieť, že ktorý spôsob na vás fungoval, alebo ak máte nejaké ďalšie skvelé tipy ako si vybudovať silu na cvičenie klikov, podeľte sa s nami 

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed