Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

fitness
May 03, 2016

Prečo je správna technika dôležitá

Kľúč k úspechu

commentsview
 

Prečo je správna technika dôležitá? Prečo vždy hovorím cvičte radšej pomalšie a robte správnu techniku? Prečítajte si tento článok a zistíte, prečo je správna technika dôležitá pri cvičení a prečo používanie zlej techniky môže zabrániť vašim pokrokom?


Prvý a najdôležitejší dôvod, prečo používať správnu techniku je, aby sme zabránili zraneniam. Ak nepoužívame správnu techniku, ​​môžeme spôsobovať zvýšený tlak na naše svaly, kĺby a šľachy, ktoré by mohli viesť ku natiahnutiu svalov alebo aj horšie. Mohlo by to tiež viesť k nerovnováhe vo svaloch, ktoré vedú k dlhodobým zraneniam. Väčšina zranení, ktoré sa dejú pri cvičení sú spôsobené zlou technikou (napríklad zranenia chrbta alebo kolien).


Druhým dôvodom, prečo je správna technika dôležité je, že vám zaručí, že dané cvičenie sa zameriava na správne svaly, ktoré chcete trénovať. Môžete robiť určité cvičenia a tým trénovať niektoré svaly, ak však nemáte správnu techniku, ​​môžete tým použiť aj iné svaly, ktoré budú robiť väčšinu práce (namiesto svalov, ktoré by ste chceli precvičovať) a to znamená, že nemusíte vidieť výsledky, ktoré chcete.


Posledným dôvodom je, že pomocou správnej techniky sú cviky náročnejšie. Napríklad môžete skúsiť robiť 10 angličákov tak rýchlo, ako je to možné. Potom skúste robiť 10 angličákov v pomalšom tempe a sústreďte sa na techniku. Ak sa pokúsite robiť svoje cvičenia pomalým, kontrolovaným spôsobom, so správnou technikou, budete sa diviť, o koľko náročnejšie to môže byť. To znamená, že cvičenie bude efektívnejšie a to je ďalším dôvodom, prečo pri používaní správnej techniky, uvidíte výsledky rýchlejšie. Ja som to videla na sebe, keď pred pár rokmi som robila 25 angličákov za jednu minútu, ale žiadne svaly ma pri nich neboleli, jedine že som bola nenormálne zadýchaná. Dnes ich urobím možno 15 a po docvičení ma páli každý sval na tele.


Ak s cvičením iba začínate, tak by som vám odporučila, aby ste sa niekoľko prvých tréningov vykonávali jednotlivé cviky pomalšie, sústredili na správnu techniku a tým sa ju naučili. Akonáhle ste spokojní s technikou potom môžete zvýšiť rýchlosť.



TAGS: fitness

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed