Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

fitness
Dec 08, 2016

Tipy pre efektívne domáce cvičenie

Nemusíme chodiť do fitka, aby sme boli fit

commentsview
 

Cvičenie doma je čím ďalej, tým viac populárne. To preto, lebo existuje mnoho výhod pre cvičenie doma a to, nemusíte cestovať do posilňovne, nemusíte platiť členské a doma je to menej zastrašujúce, ak práve začínate s cvičením. Existujú však niektoré kľúčové veci, ktoré môžete urobiť, aby vaše cvičenie doma bolo čo najúčinnejšie, ak chcete dosiahnuť vaše výsledky. as, že dostanete výsledky, ktoré chcete, keďže máme naokolo kopec rozptílení.

Majte plán

Ak chcete efektívny tréning je potrebné ho najprv plánovať. Pozrite sa a uvidíte, aké máte doma pomôcky a aké cvičenia môžete robiť (ak chcete inšpirácie, pozrite si videá na mojej stránke). Ak si naplánujete, ktoré cvičenia chcete robiť pred tým, než začnete, tým budete môcť udržiavať vysokú intenzitu a tým maximalizovať výhody tréningu a tým tiež budete vedieť, aké pomôcky k vášmu tréningu potrebujete a nebudete strácať čas. Na efektívni trénig vám môže stačiť jednoducho fľaša s vodou, stopky, uterák alebo podložka a pevná stolička alebo schody. 

Vytvorte si priestor

Musíte mať priestor, kde budete svoj tréning vykonávať. To by mohlo znamenať, že budete musieť presunúť niektoré časti nábytku ako stôl, stoličky alebo kreslá a tým si urboiť priestor na cvičenie. To umožňuje cvičiť bez obáv, že do niečoho narazíte a zraníte sa. To tiež znamená, že presne viete, koľko priestoru máte na cvičenie a to vám potom umožní vytvoriť tréningový plán. 

Odstráňte možné rozptýlenie

Doma môže byť oveľa viac rozptýlení, ktoré naruší naše cvičenie ako vo fitku. Ak budete musieť stopnúť váš tréning zakaždým, keď vás niečo rozptyluje, váš tréning bude strácať na intenzite a tým bude menej efektívny a bude trvať o dosť dlhšie, než ste plánovali. Môžete robiť dobrý, intenzívny tréning iba za 30 minút, takže počas tejto doby dajte vašej rodine vedieť, že ste zaneprázdnení a snažte sa ignorovať váš telefón a tiež vypnite, resp. odstráňte akékoľvek iné rozptýlenia (napríklad televízor a pod).

Naplánujte si čas

Skvelá vec pri tréningu doma je, že môžete byť flexibilní a viete ho lepšie prispôsobiť vašmu životnému štýlu. Avšak to môže znamenať, že to cvičenie budeme stále odkladať a než sa nazdáme, deň je u konca. Ja sa vždy snažím naplánovať môj deň tak, že si určím ten najlepší čas na cvičenie a aj sa toho držím. Napíšem si to aj do diára, lebo to mi pomáha, resp. ma to prinúti to aj dodržať.



TAGS: fitnessživotný štýl

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed