Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

dolná časť tela
Jan 28, 2015

Výpady

Výpady sú jedným z mojich obľúbených cvičení

commentsview
 

Výpady sú jedným z mojich obľúbených cvičení. Prečo? Vzhľadom k tomu, že sú jednoduché sa naučiť, dajú sa cvičiť kdekoľvek a existuje veľa spôsobov, ako ich prispôsobiť, či už uľahčiť alebo sťažiť, alebo nimi precvičovať rôzne svaly. Tu je 5 dôvodov, prečo by ste ich mali cvičiť!

1 ) výpady precvičujú veľkú skupinu svalov, čo vám ušetrí čas pri tréningu, keďže precvičujú zadné svaly, štvorhlavý sval a hamstringy.

2 ) Môžu pomôcť pri chudnutí! Pri vysoko intenzívnych tréningoch spaľujme energiu a tiež urýchľujeme náš metabolizmus (rýchlosť, pri ktorej naše telo spaľuje energiu). Čím viac svalov precvičujeme, tým viac spálime kalórií a náš metabolizmus bude rýchlejší. A výpady sa zameriavajú na niektoré z najväčších svalov na tele!

3 ) Zlepšujú silu vášho jadra/core. Nie sú to len 'brušáky', ktoré používajú vaše brušné svaly. Ak cvičíte výpady správne, mali by ste zapojiť aj jadro/core. A silné jadro zlepšuje rovnováhu, držanie tela a pomáha predchádzať zraneniam dolnej časti chrbta.

4) Aktivujú zadné svalstvo! Ďalším dosledkom nášho sedavého spôsobu života je, že zadné svaly sú zanedbané a mnoho ľudí ich neaktivuje ani pri drepoch, chôdzi alebo behu. A keďže jeden z najsilnejších svalov nie je aktívny, naše dolné časti chrbta a zadné strany stehien si to musia odmakať, na čo ale nie sú stavané (a to može byť ďalším dôvodom pri zranení dolnej časti chrbta). Ak cvičíte výpady správne, pomôžu Vám aktivovať a používať zadné svaly, aby neboli zabudnuté. 

Takže pokiaľ ich ešte necvičíte, zaradte ich do vášho tréningu! 

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed