Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

výživa
Aug 24, 2015

Moje najobľúbenejšie jedlá

Nikdy nechýbajú na stole

commentsview
 

Veľa ľudí sa ma často pýta, čo jedávam. Preto som napísala zoznam mojich obľúbených jedál. Sú to potraviny, ktoré jedávam takmer každý deň, a nedokážem si bez nich predstaviť môj jedálniček.

Vajíčka

Hovorí sa, že by sma mali jesť vajíčka každý deň a ja to pekne aj dodržiavam, keďže vajíčka sú moje najobľúbenejšie raňajky. Vajíčka sú skvelým zdrjom bielkovín, jedno vajíčko obsahuje cca 6g bielkovín. Avšak to nie je všetko, tiež obsahujú všetkých 9 esenciálnych aminokyselín, ktoré musím získať zo stravy, keďže naše telo ich nedokáže vytvoriť.
Vajíčka sú jedno z mála jedál na tejto planéte, ktoré sú tak veľmi bohaté na živiny. Obsahujú Vitamín A, B2, B5, B12, selén, železo, vápnik, draslík, zinok a mnoho ďalších. Dôležité je ale vedieť, že väčšina z týchto živín sú v žĺtku.
Vajíčka nám tiež môžu pomôcť znížiť cholesterol, sú výborné pre náš zrak a vajíčka môžu dokonca pomôcť pri chudnutí. Vajíčka majú takú skvelú vlastnosť, že dávajú nám pocit nasýtenosti. Dokonca boli urobené štúdie, že ľudia, ktorí jedia na raňajky vajíčka, jedia počas dňa menej kalórií.

Uhorky

Som šťastná, že moja babička má svoju vlastnú záhradu, lebo to znamená, že každé leto jem veľa čerstvých uhoriek. Existuje toľko všelijakých receptov a šalátov, ktoré uhorka skvele obohatí, alebo si ich jednoducho iba jemne posolím a zjem na desiatu. Sú tiež skvelé na ochutenie vody, alebo dokonca ako maska na tvár. Sú dobrým zdrojom vitamínov B a veľký zdroj vody. Takisto majú nízky obsah kalórií, a tým sú skvelé občerstvenie pre ľudí, ktorí sledujú svoju váhu.

Cibuľa

Táto na pohľad nenápadná a často krát podceňovaná zelenina je asi to najzdravšie, čo máme. Cibuľa má neuveriteľne veľa zdravotných výhod, je to vlastne všeliek pri horúčkach, prechladnutiu, proti kašlu a je výborná proti zápalom. Cibuľa môže pomôcť dosiahnuť lepší spánok a je výborná pre diabetikov. Cibuľa má dokonca omladzovacie schopnosti. Má kopec vitamínov a iných živín. Už od mala mi rodičia dávali cibuľové zábaly, alebo mi robivali med s cibuľou, keď som mala kašeľ a to bol vždy balzam na moje hrdlo.
Neprejde deň, aby som nezjedla aspoň jednu cibuľu. Výborne ochucuje jedlá a má málinko kalórií. Výhody cibule si môžete prečítať tu

Arašidové Maslo

Dobré arašidové maslo bez pridaných prísad chutí úžasne! Zbožňujem do neho namáčať ovocie, hlavne nakrájané jablko, je to jedna z mojich najobľúbenejších desiat. Arašidové maslo je tiež dobrým zdrojom bielkovín, vlákniny, vitamínu E, horčíka a draslíka. Obsahuje síce veľké množstvo tuku (takže ho nemusíte jesť príliš veľa), ale sú to mononenasýtené tuky (zdravé tuky). Tiež som zistila, že po mojej desiate s arašidovým maslom mám veľa energie a zaženie to chute na maškrty.

Horká Čokoláda

Moje obľúbené jedlo som si nechala až na koniec. Horká čokoláda ktorákoľvek čokoláda, ktorá má viac ako 70% kakaa. Ak ste ju ešte nikdy predtým neskúšali, chutí úžasné. Tiež som zistila, že jedna kocka horkej čokolády je veľká podpora energie počas dňa (alebo keď potrebujete energiu pred ranným tréningom). Horká čokoláda je tiež skvelá pre naše telo (potrebujete ďalšiu zámienku k jedeniu čokolády?). Jedná sa o jeden z najlepších zdrojov antioxidantov, a obsahuje vlákninu, železo, horčík a med! Avšak všetky tieto výhody sú v kakae, čiže to je dôvod, prečo je horká čokoláda oveľa lepšia ako bežné mliečnej čokolády.

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed