Cookie Consent by Free Privacy Policy Generator





Zabudli ste heslo?

výhody jedál
May 27, 2015

Výhody čučoriedok

Veľmi zdravé a skvelé na chudnutie

commentsview
 

Zbožňujem všetky druhy ovocia, ale čučoriedky sú moje obľúbené. Jedávam ich na raňajky s ovsenou kašou, pridávam do smoothies, zmiešam s gréckym jogurtom alebo pridám do palaciniek. Sú tiež jednou z najzdravších potravín na tejto planéte. Tu je dôvod, prečo by ste mali jesť čučoriedky (druhý dôvod je môj obľúbený!).

Sú plné antioxidantov

Ja som vždy hovorila o antioxidantoch a aké sú dôležité (kliknite sem pre viac informácií). O čučoriedkach sa hovorí, že majú najvyššie množstvo antioxidantov zo všetkých druhov ovocia a zeleniny! Toto by malo by malo stačiť na dôvod, prečo je dôležité ich jesť. 

Môžu znížiť poškodenie svalov

Ak máte obzvlášť náročný tréning, alebo skúšate nové cvičenia, je pravdepodobné, že máte svalovku. Bolo preukátané, že čučoriedky pomáhajú proces regenerácie. To znamená, že sa zregenerujete rýchlejšie a Váš ďalší tréning nebude ohrozený.

Sú plné živín

Čučoriedky majú nízky obsah kalórií (čučoriedky sa skladajú z 80% vody), ale s vysokým obsahom živín. Jedná sa o veľmi vysoký obsah vitamínu C, vitamínu K, mangánu a vlákien. To znamená, že dostanete veľký zdroj živín, bez veľkého množstva kalórií.

Pomáhajú spomaliť starnutie

Jedna z výhod antioxidantov v čučoriedkach je, že pomáhajú spomaliť starnutie. Je to preto, že pomáhajú predchádzať poškodeniu toxínov a voľných radikálov v tele.

Chránia funkciu mozgu

Čučoriedky obsahujú aj galské kyseliny. Ide o látky, o ktorých bolo preukázané, že chránia mozog pred degeneráciou a poškodením. Štúdia takisto ukázali, že môžu dokonca zlepšiť našu pamäť.

Ak ste čučoriedky doteraz nejedávali, mali by ste určite začať. Skúste si urobiť čučoriedkové smoothies, čučoriedkové palacinky alebo si dajte len tak za hrsť čučoriedok. Chutia skvele a sú fantastické pre naše zdravie! Ak máte nejaké skvelé čučoriedkové recepty podeľte sa o ne s nami!

Komentáre




Hľadáte fitness inšpiráciu?

Prihláste sa do nášho newslettera pre odber receptov, cvičení a fitness tipov!

Rešpektujeme vaše súkromie a preto vaše súkromné údaje nikde nebudú zverejnené.

Tekvicový chlieb

Tekvicový chlieb

November 13, 2023

fitness

Zeleninová pizza

Zeleninová pizza

October 31, 2023

fitness

Všetko je energia

Všetko je energia

January 30, 2023

životný štýl

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

Vegánske lasagne s vysokým obsahom bielkovín

May 30, 2022

obed